Kaynak Holding'e atanan kayyum KİK davasında şüpheli çıktı!

Kaynak Holding'e atanan kayyum KİK davasında şüpheli çıktı!

Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe dün mahkeme kararıyla 7 kayyum atandı. Kayyumlardan biri Ankara Emniyeti’nin Kamu İhale Kurumu’na ilişkin operasyonda gündeme gelmişti.

Kaynak Holding'e atanan kayyum KİK davasında şüpheli çıktı!
16px
24px
19.11.2015 05:55
ABONE OLgoogle
Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe dün mahkeme kararıyla 7 kayyum atandı. Soruşturma kapsamında hâkimliğin kararında atanan kayyumlardan biri de Aytekin Karahan'ın adı 2012’de Ankara Emniyeti’nin Kamu İhale Kurumu’na ilişkin operasyonda gündeme gelmişti.

 Hâkim belirledi

Hâkim Ali Arslan Giritli kayyumluk yapabilecek kişileri tespit ederek başsavcılığa bildirdi. Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimi Ali Arslan Giritli’nin verdiği söz konusu suçlamalarla ilgili 24 şirketten 19’una kayyum tayini zorunluluğu görüldüğü yönündeki kararında şirketler ve kayyumlar da sıralandı.

Hâkimliğin kararında kayyum olarak atanan İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen, Levent Küçük’ün yönetim organının tüm yetkilerine sahip olmaları ve yönetim organının yetkilerinin tümünü devralacağı da belirtildi. Kararda Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliği ardından toplanan kayyumların yönetim kurulu başkanını kendi aralarından seçmeleri ve şirketlerin faaliyetlerini yönetmeyi derhal devralmaları da istendi.

Kaynak Holding’e kayyum olarak atanan Aytekin Karahan’ın adı, 2012’de Ankara Emniyeti’nin Kamu İhale Kurumu’na ilişkin operasyonda gündeme gelmişti. Operasyon sonrası ihaleye fesat karıştırma, suç işlemek üzere çete kurma suçlamasıyla aralarında Karahan’ın ve KİK bürokratlarının da bulunduğu şüpheliler hakkında dava açılmıştı. Şüphelilerin Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamalarının devam ettiği belirtiliyor. Şüpheli Karahan, örgüt üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet suçlamasıyla yargılanıyor.

Yine kayyum olarak atanan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş’un adı ise 17 Aralık soruşturması sırasında gündeme gelmişti. Okumuş’un Rıza Sarraf’ın ortağı, İranlı işadamı Babek Zencani ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Okumuş, Haluk Ulusoy ile birlikte Zencani’nin Tacikistan’daki otobüs terminalinin açılışında görüntülenmişti. Haluk Ulusoy bir açıklama yaparak, Zencani ile hiçbir ilişkisinin olmadığını iddia etmişti.

ATANAN İSİMLER 

PÜİS Başkanı İmran Okumuş'un kayyum heyetinde üst yönetici olarak yer aldığı, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük'ün de diğer kayyumlar olduğu öğrenildi.

HER BİR KAYYUMA 105 BİN, TOPLAMDA 735 BİN LİRA AYLIK ÜCRET

Atanan kayyumlara yapılan işin niteliği, ağırlığı dikkate alınarak her bir şirket kayyumluğu için aylık 105 bin lira ücretin takdir edildiği belirtilen kararda maaşın atandıkları şirket bütcesinden karşılanmasına hükmedildi. Kayyumlara aylık toplam 735 Bin Lira ödenecek.
Verilen karara 7 gün içinde itiraz edilebileceği bildirildi.

Kayyum atanan şirketler 

Kaynak Holding A.Ş., Sürat Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti, Kaynak Holding Dış Ticaret A.Ş, Sürat Turizm Organizasyon, Nüans Turizm, Çağlayan Basım Yayın Dağıtım Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş, Işık Yayın Ticaret A.Ş, N-T Kitap Kırtasiye Büro Malzemeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş, Sürat Eğitim Araçları ve Büro Mobilya
Sistemleri A.Ş, Sürat Basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları Sanayi Ticaret A.Ş, UTT Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Ticaret A.Ş, Gökkuşağı Pazarlama Dağıtım ve Ticaret A.Ş, Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş, Sürat Lojistik A.Ş, Sentries Telif ve Lisans A.Ş, Sürat Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Venero Bilişim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi, İtina Gıda İçecek ve Temizlik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret ve Pazarlama A.Ş, Baran Tarım, Kaynak Vakfı ve Kaynak Eğitim Derneği.
Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde