Kaymakamlığın para cezası kestiği AKP’li Yaman’ın düğününe kaymakamın kendisi katılmış!

Kaymakamlığın para cezası kestiği AKP’li Yaman’ın düğününe kaymakamın kendisi katılmış!

AKP'li vekil Cemil Yaman'ın oğlunun koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı düğününe Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı

Kaymakamlığın para cezası kestiği AKP’li Yaman’ın düğününe kaymakamın kendisi katılmış!
16px
24px
24.09.2020 03:59
ABONE OLgoogle

Söz konusu düğünde koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı için AKP'li Yaman'a Dilovası Kaymakamlığı tarafından para cezası verilmişti.

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun koronavirüs salgınına rağmen tedbirlerin uyulmadığı düğününe Dilovası Kaymakamlığı tarafından para cezası kesildi. Kaymakamlığın para cezası kestiği düğüne Kocaeli Valisi Serdar Yavuz’un yanı sıra Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.

ANKA'da yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle düğünlere kısıtlama getirdi. Artık nikâh merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikâhlarda, oyun oynanması/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecekti. Ancak AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlunun düğününde bu yasak delindi. İzmit Körfezi ve Osman Gazi Köprüsü manzaralı özel düğün alanında 1500 kişilik davetli listesi için masa ve sandalye hazırlığı yapıldı.

Düğünden saatler önce bölgeye giden belediye temizlik işçileri sokakları süpürdü, kaldırım kenarlarını boyadı ve yolları yıkadı. CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Yıldızlı’nın aktardığına göre, düğünün yapıldığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait yere giden yollar asfaltlandı.

İzmit Körfezi ve Osman Gazi Köprüsü manzaralı özel düğünde nikâhı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıydı. Yasakların delindiği düğünde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da yer aldı.

AKP'Lİ VEKİLE 3 BİN 180 LİRA CEZA KESİLDİ

Düğünün medyaya yansımasının ardından tepkiler geldi. Bu tepkiler üzerine Dilovası Kaymakamlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne pandemi tedbirlerine aykırı davranılmasına göz yumduğu için 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesine göre Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayalı olarak en üst limitten 6 bin 360 lira, düğün sahibi Yaman’a 3 bin 180 lira ve yemek şirketine de 3 bin 180 lira para cezası verdi.

Kaymakamlığın para cezası verdiği düğüne Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Kaymakam Alkan’ın da katıldığı düğünün 4-5 saat sürdüğünü ve sadece protokolün okunmasının 1,5 saati bulduğunu söyledi. Aydemir’ın aktarımına göre düğünde 5 çeşit yemek verildi ve kapanış keçi sütünden dondurma ile yapıldı. Aydemir, Kaymakam Alkan’ın da düğünde yer almasını hatırlatarak, kesilen para cezasını “Soruşturmayı açanlar soruşturulmalılar” diye yorumladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde