Kayıp-kaçak soygunu artarak devam ediyor

Kayıp-kaçak soygunu artarak devam ediyor

CHP’li Ahmet Akın, elektrik tüketiminde kayıp kaçak bedelinin bir soygun modeli olduğuna dikkati çekerek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’a “2017 yılında tüketicilerden tahsil edilen kayıp kaçak bedeli toplamı nedir?” diye sordu

Kayıp-kaçak soygunu artarak devam ediyor
16px
24px
24.01.2018 14:24
ABONE OLgoogle

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kayıp kaçak tarifelerinde yapılan düzenleme ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak tarafından yanıtlanması talebiyle verdiği önergede, “2017 yılında tüketicilerden tahsil edilen kayıp kaçak bedeli toplamı nedir?” diye sordu.

Akın, önergesinde, “Elektrik tüketiminde kayıp kaçak bedeli, dağıtım bedeli, perakende hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli adı altında birçok ilgisiz bedel faturalara eklenerek vatandaşlarımızdan tahsil edilmektedir. Bu soygun yöntemi yargı kararlarına rağmen bu yıl artarak devam edecektir” ifadelerini kaydetti.

Tahsil edilen bedelin toplamı nedir?

Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “2017 yılında elektrik dağıtım firmalarının her biri içi hedeflenen ve gerçekleşen kayıp kaçak oranları ne olmuştur?” diye sordu.

“2018 yılında elektrik dağıtım firmalarının her biri için hedeflenen kayıp kaçak oranının” ne olduğunu da soran Akın, Albayrak’ın şu soruları da cevaplamasını istedi:
 
“2017 yılında tüketicilerden tahsil edilen kayıp kaçak bedeli toplamı nedir?

2017 yılında dağıtım firmalarının kayıp kaçak oranlarını düşürme amacıyla yaptıkları yatırım tutarı nedir? Bu tutarın firmalara göre dağılımı nasıldır?

Kamuoyuna yansıyan EPDK tarafından 2018 kayıp kaçak hedeflerini belirlerken 2016 ve 2017 hedeflerinin değiştirildi bilgisi doğru mudur? Bu değişiklik dağıtım şirketlerini borçtan kurtarmak için mi yapılmıştır?

2018 yılında kamunun cebinden çıkacak kayıp ve kaçak tüketim parası ne kadar olacaktır?”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde