Kayı Group havlu attı

Kayı Group havlu attı

Adam&Eve, Sky Airlines ve GTI Travel gibi markaların sahibi Kayı Group havlu attı.

Kayı Group havlu attı
16px
24px
09.06.2013 08:08
ABONE OLgoogle

Adam&Eve, Sky Airlines ve GTI Travel gibi markaların sahibi Kayı Group havlu attı. Kayı Group, faaliyetlerin sürdürülmesinin imkânı kalmadığını bildirerek yaşananların sorumlusu olarak “sözlerinde durmayan bankaları” gösterdi. Kayı Group, müşterilerin mağdur edilmemesi için ne gerekiyorsa yapılacağını da belirtti.

 Kayı Group’tan dün yapılan açıklamada 1987’den beri turizmde çalıştıklarını belirtilerek yatırım planlarında öngörülemeyen aksaklıklar yaşandığı dile getirildi.

Açıklamada “Maalesef yatırım planlarımızda öngörülemeyen aksaklıklar olmuştur. Yine de tüm zorluklara rağmen ayakta kalma arzumuz varken, bazı bankaların katı ve finansal gerçeklerle uyuşmayan tutumları nedeniyle mağdur olmuş bulunuyoruz” denildi.

“Bulunduğumuz an itibariyle, bankaların sözlerinde durmamaları ve anlaşmalarına uymamalarından dolayı operasyonlarımızı durdurmak zorunda kaldık” denilen açıklamada markaları yaşatmak için çok çaba sarfedildiği kaydedildi. Açıklamaya şöyle devam edildi: “Devletimizin bürokrasisinden sektörün tüm kademelerine kadar her kesime başvurduk. Özellikle sektör derneklerinin başkanları ile sürecin tamamını, en ince ayrıntısına kadar görüştük, anlattık. İlgili sektör dostlarımız süreci bilmektedirler. Ancak, değerli markalarımızı kurtarmamız, konaklama sektörünün çoğunluğunun dışında, gerekli desteği alamadığımızdan, mümkün olmadı.” GTI markasından hizmet ve ürünleri satın almış müşterilerin tümünün sigorta kapsamında olduğu belirtilen açıklamada “Sıkıntı yaşayan müşteri ve acentelerin Hansa Mercur ve Tourvers ile irtibata geçmelerini önemle rica ederiz. Thomas Cook ve Öger Tours ile yapılan çalışmalar ile dönüşler emniyete alındı” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde