Kaya Çilingiroğlu'ndan o faktoringçiye dava!

Kaya Çilingiroğlu'ndan o faktoringçiye dava!

İş adamı Kaya Çilingiroğlu, eski eşi Hülya Avşar'ın İnstagram hesabından paylaştığı aile fotoğrafının altına "borç" mesajları yazan iş adamı Metin Josef Menase'ye dava açtı. Savcılık, Menase'nin 3 aydan 1 yıla kadar hapsini istedi.

Kaya Çilingiroğlu'ndan o faktoringçiye dava!
16px
24px
12.02.2015 11:33
ABONE OLgoogle
İşadamı Kaya Çilingiroğlu, İnstagram’dan “borç” mesajları yazan işadamı Metin Josef Menase’ye dava açtı
     
Hülya Avşar, Instagram hesabından eski eşi Kaya Çilingiroğlu ile kızı Zehra’nın tavla oynadıkları anı gösteren bir fotoğraf paylaştı. İşadamı Metin Josef Menase de fotoğrafın altına, “Bu kadar borç varken böyle tatil yapılması çok şaşırtıcı!” diye yazdı. İşadamı Metin Josef Menase, Avşar ile Çilingiroğlu’nun sosyal medya hesaplarına “Kaya Bey 3.5 senedir süregelen borcunuzu artık ödeyin.! Değer Faktoring” “Hülya Hanım, size saygım var ancak borcunu tam 3 senedir ödemeyen Kaya Çilingiroğlu’nun reklamını yapıyor olmanız benim açımdan kırıcı”, “Kaya Çilingiroğlu borcunu 3 senedir ödemiyor. Hangi etik değerlerle televizyonda herkesin önünde yorum yapıyor” şeklinde mesajlar yazmayı sürdürdü.

KİŞİLERİN HUZUR VE SÜKÛNUNU BOZMA SUÇU

Habertürk'ün haberine göre, bunun üzerine Çilingiroğlu, Değer Faktoring’in sahibi olan Metin Josef Menase hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “kişilerin huzur ve sükûnunu bozma”, “hakaret”, “taciz” ile “kişisel bilgileri ifşa etmek” suçundan şikâyetçi oldu. Çilingiroğlu’nun şikâyeti üzerine savcılık Menase hakkında söz konusu suçlardan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Çilingiroğlu’nun avukatı Aydın Egemen, “Müvekkilimin ne şüpheliye, ne de şüphelinin ortağı olduğu şirketine şahsi bir borcu vardır. Müvekkilin hissedarı şirketinin borcundan dolayı, şikâyetçiyi, yakınlarını ve arkadaşlarını sürekli telefonla arayarak taciz ve baskı uygulamaktadır. Şüpheli, huzur ve sükûneti bozma kastı ile hareket ederek tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur” dedi.

Avukat Egemen, “Şüpheli, sosyal paylaşım sitesi olan Twitter ve Instagram üzerinden müvekkilimin şahsının borcu varmış gibi kendisine ve ailesine karşı suçlamalarda bulunmakta, şikâyetçinin kendi hesaplarında ve yakınları, akraba ve arkadaşlarının sosyal medya hesaplarında huzur ve sükûnunu bozma kastı ile hareket ederek tehdit ve hakaretlerde bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir” iddialarında bulundu.

"BORCUNU ÖDESİN DİYE O MESAJLARI ÇEKTİM"

İfadesine başvurulan Metin Josef Menase, “Finans işleriyle uğraşıyorum. Kaya Çilingiroğlu’nun tek yetkili olduğu Penta Reklam Pazarlama Şirketi’nden şirketim alacaklıydı. Borç ödenmedi, ben de şikâyete konu olan mesajları bu borcun ödenmesi için yazdım. Ancak bu mesajların hiçbirinde hakaret bulunmamaktadır. Mesajların hepsi borcun ödenmesine yöneliktir. Halen borç ödenmemiştir. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde