Katar yatırıma geliyor: Qinvest Re-pie

Katar yatırıma geliyor: Qinvest Re-pie

Katar devlet fonu iştiraki olan Türkiye’de SPK lisanslı Qinvest Portföy Yönetimi A.Ş.; Re-pie ile beraber Gayrimenkul Yatırım Fonu kurdu.

Katar yatırıma geliyor: Qinvest Re-pie
16px
24px
18.08.2018 16:23
ABONE OLgoogle

Kurucunun Qinvest yöneticinin Re-pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş olduğu fon alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon oldu. Fonun SPK tarafından onaylanan iç tüzüğüne göre; döviz bazlı kiracısı olan ticari mülklere yatırım yapılacak.

Son dönemde Türkiye’ye en büyük desteği sağlayan Katar’ın Türkiye’deki portföy yönetim şirketi Qinvest SPK verilerine göre 1 milyar TL üzerinde varlık yönetiyor. RE-PIE ile kurulan gayrimenkul yatırım fonu ile hem Türk hem Katarlı yatırımcılara güvenli ve sürdürülebilir getiriler sunmayı hedefliyor.

Fon, kurumsal kiracılı ve uzun vadeli döviz cinsinden kiralama sözleşmeleri olan ticari gayrimenkullere yatırım yapacak ve elde ettiği kirayı yatırımcılarına 3 ayda bir dağıtacak. Hedef yatırımcılara yatırdıkları ana para üstünden en az yüzde 7 döviz bazlı kira dağıtmak.

Re-pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, bu fon ile daha çok yabancı kurumsal yatırımcıyı ülkemize çekmeyi ve düzenli kupon ödemeleri ile yatırımcı bazımızı genişletmeyi hedefliyoruz dedi.

Son dönemdeki kur hareketlerinin sermaye kazancı arayan yatırımcılar için Türkiye gayrimenkul pazarını oldukça cazip hale getirdiğini ifade eden Çamlıbel, orta uzun vadede önemli miktarda doğrudan yabancı yatırımcı çekeceğimize inancımız yüksek ifadesini kullandı.

Türkiye’nin ilk gayrimenkul portföy yönetimi şirketi olan Re-pie, 320 milyon TL portföy büyüklüğü ve 3 aktif gayrimenkul yatırım fonuna sahip. Bu fonların içinde yaklaşık 2.3 milyon metrekare gayrimenkul varlığı var. Re-pie’ın yatırımcıları 24 emeklilik yatırım fonu ve 63 bireysel ve kurumsal nitelikli yatırımcı. Temmuz itibari ile kurup yönettiği fonlardan arsa/arazi yatırımı yapan Anadolu Stratejik 35% son bir yıllık getiriye sahip. Mayıs ayından beri borsada işlem gören Avrasya Fonu 25% yıllıklandırılmış getiri performansı gösterdi. Bayrampaşa Carrefour olarak bilinen mülkü satın alın Avrupa fonu ise 17% yıllıklandırılmış getiri performansı gösterdi.  Katar'dan Türkiye'ye 15 Milyar Dolar geliyor

Katar Emiri H.E. Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde, Katar’ın 15 milyar dolar yatırım yapacağı gündeme gelmişti. Şeyh Temim, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde Türkiye’ye mevduat ve farklı yatırım programları çerçevesinde 15 milyar dolar yatırım yapacaklarını ifade ederek, Türkiye’ye açık destek bildirmişti.

Aslında, Katar son dönemde çok gündemde olsa da yatırımlara baktığımızda; doğrudan yabancı yatırım payı sadece yüzde 1 civarında. Yine 350 milyar dolarlık Katar Devlet Fonu’nu düşündüğümüzde, Türkiye’ye çekilebilecek çok ciddi bir potansiyel var. Hatırlanacağı üzere, Türkiye Katar ablukaya alındığından beri ülkenin hep yanında oldu ve özellikle gıda başta olmak üzere her türlü desteği sağladı. Şimdi Katar’ın dost ülke Türkiye’ye piyasa koşullarının zor olduğu bu günlerde yatırım yaparak ülkemizin sermaye piyasalarını biraz rahatlatması bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde