Katar'dan 15 Milyar Dolar uçakla mı geldi!

Katar'dan 15 Milyar Dolar uçakla mı geldi!

Katar Emiri El Sani, Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirdi.

Katar'dan 15 Milyar Dolar uçakla mı geldi!
16px
24px
15.08.2018 19:39
ABONE OLgoogle

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini bildirdi. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Al Sani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Al Sani'nin çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Al Sani, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini ifade etti.  Katar'dan Türkiye'ye 15 Milyar Dolar geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi'nin de hazır bulunduğu görüşmede iki lider, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.

UÇAKTA NE VAR?

Ancak yatırımın konusu hakkında bir açıklama yapmadı. Sosyal medyaya düşen bir fotoğrafta ise Katar Havayolları'na air bir uçaktan inen bagajlar dikkat çekti. Sosyal medyada kullanıcılar "Katar'dan paralar uçakla geldi" yorumları yaptı. 

Yıllar önce de Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan’ın, “Suudi Arabistan Kralı Türkiye’yi iki defa ziyaret etti. Bunlardan birinde de Türkiye’ye 15 milyar dolar nakit para getirdi” iddiası çok konuşulmuştu.

Mehmet Şimşek: Kimse 15 milyar doları uçakla taşımaz

Ardından bir dönem Merrill Lynch’te üst düzey yöneticilik yapmış olan Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek Kaplan’ın iddialarını benzer bir cevapla yalanlamıştı.

Şimşek, “Türkiye bir hukuk devletidir. Hiç kimse 15 milyar doları nakit olarak uçaklarla, kamyonlarla taşımaz. Bu tamamen bir hikaye" demişti. "Ben yıllarca finans sektöründe çalıştım. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri veya Katar gibi ülkelerde para yönetimini yapanların, New York, Londra'daki profesyonellerden hiçbir farkı yoktur. Onlar Türkiye'ye yatırım yapmak isterlerse o yatırım kanalları bellidir. Hiç kimse böylesine büyük meblağ paraları, hele böyle profesyonel ülkelerden nakit olarak getirmez " açıklamasında bulunmuştu.

Şimdi herkes Katar'dan gelen bu devasa bagajların içinde ne olduğunu merak ediyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde