Katar Emiri komşudan ada aldı

Katar Emiri komşudan ada aldı

Ekonomik sıkıntı yüzünden Yunanistan’da birçok aile özel mülk olan adalarını elden çıkarmaya çalışıyor.

Katar Emiri komşudan ada aldı
16px
24px
29.04.2012 10:46
ABONE OLgoogle

Buna göre İyon Denizi’nde “Oxia” isimli bir ada Katar Emiri Şeyh Hamid El Tani ailesi tarafından satın alındı. Ithaka Adası Yerel Yönetimi’nden bir sözcü adanın nisan ayı başında el değiştirdiğini ve 5 milyon euroya satıldığını bildirdi.

Alıcı olarak Katar Emiri’nin ailesine yakın bir yatırım şirketi gözüküyor. 4 km2’lik adayı, Avustralya’ya göç eden bir Yunan ailesinin sattığı belirtiliyor. Atinalı emlak uzmanı Dimitris Voyatzis’a göre, satılığa çıkarılan Yunan adalarıyla ilgili uzunca bir liste bulunuyor.

Listenin başında ülkenin gözde adalarından Patroklos kayalık adası geliyor. Patroklos, Yunan mitolojisinin denizler kralı Poseidon’un meşhur Kap Sounion Tapınağı’na yakın bir bölgede bulunuyor.

Yunan adasını Katar Emiri aldı

Atina sahilinde 850 metre uzaklıktaki 4 km2’lik adanın listedeki fiyatı 100 milyon euro. İyon Denizi’nde bulunan Provadi ve Modi isimli iki adaya da bir ile üç milyon euro arasında değer biçiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde