Katar Emiri Şeyh Temim'e büyük şok!

Katar Emiri Şeyh Temim'e büyük şok!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin dedesi Halife bin Hamad Al Sani, dün 84 yaşında hayatını kaybetti.

Katar Emiri Şeyh Temim'e büyük şok!
16px
24px
24.10.2016 13:43
ABONE OLgoogle

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin dedesi Halife bin Hamad Al Sani, dün 84 yaşında hayatını kaybetti. Şeyh Temim, dedesinin vefat ettiği gün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la İstanbul'da bir araya geldi.

1932 doğumlu Haide bin Hamad Al Sani, 1995 yılında İsviçre’nin Cenevre kentindeyken oğlu Hamad bin Halife tarafından kansız bir saray darbesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Erdoğan, Katar Emiri Tani ile 2.5 saat görüştü

2004 yılına kadar yurt dışında yaşayan Halife bin Hamad, kendisine darbe yapan oğlu ile barışarak 2004 yılında ülkesine döndü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde Türk ve Katarlı yetkililerce karşılanan Al Sani, daha sonra Tarabya Köşkü’ne geçti.

Halife bin Hamad ise “artık yeni neslin iktidarda rol alması gerektiğini” belirterek 25 Haziran 2013 tarihinde görevini resmen Veliaht Prens Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’ye devretti.

Şeyh Temim, dedesinin ölümü üzerine Katar’da üç günlük yas ilan edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde