Kaskoda mini onarım vurgunu: Dev sigorta şirketinden parayı faiziyle geri aldı

Kaskoda mini onarım vurgunu: Dev sigorta şirketinden parayı faiziyle geri aldı

Vatandaş kasko sigorta poliçelerini ucuzlatmanın yolunu ararken bazı sigorta şirketlerinin, teminatın içerisinde zaten olan “mini onarım” için ilaveten prim tahsilatı yapıp haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Kaskoda mini onarım vurgunu: Dev sigorta şirketinden parayı faiziyle geri aldı
16px
24px
23.10.2017 08:26
ABONE OLgoogle

Ankara'da CNK isimli bir otomotiv şirketini yöneten Kürşat Şekillioğlu isimli vatandaş, şirkete ait 7 otomobiline 2019 yılında kasko sigortası yaptırdı. Daha sonra sigorta şirketinin düzenlediği poliçeleri inceleyen Şekillioğlu, poliçenin bir yerinde ‘mini onarım hizmeti teminata dahildir' cümlesini, aynı poliçenin diğer bölümünde ise mini onarım hizmeti için prim tahsil edildiği cümlesini gördü.

Hemen sigorta şirketini arayan Kürşat Şekillioğlu, hatanın düzeltilmesini, kendisinden iki kez tahsil edilen mini onarım priminin iade edilmesini istedi. Ancak sigorta şirketi, mini onarım için ayrıca prim almadıklarını, bu primin zaten paket poliçenin içerisinde olduğunu, para iadesi yapamayacaklarını bildirdi.

Kürşat Şekillioğlu, sigorta şirketinin itirazı üzerine Ankara 3.Asliye Ticaret Mahkemesi'ne şirketi adına dava açıp, fazladan ödediği 500 liranın faiziyle birlikte şirketten geri alınmasını istedi.

Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyeti, kasko poliçesi ile zaten teminat altına alınan bir risk için mini onarım hizmeti adı altında prim alınmasının sigortacılık esaslarına aykırı olduğunu mahkemeye bildirdi. Mahkeme, dava masraflarının sigorta şirketine yüklenmesine ve davacıya faiziyle birlikte toplam bin 309 lira ödemesine hükmetti.

POLİÇENİZE BAKIN

Kürşat Şekillioğlu, yaptığı değerlendirmede, mini onarım adı altındaki mükerrer prim ödemesinin poliçenin içerisine gizlendiğini, vatandaşların poliçelerini dikkatli okumaları gerektiğini söyledi.

Erdoğan Süzer/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde