Kartal’ın sırrı ‘menemen’

Kartal’ın sırrı ‘menemen’

Samet Aybaba, futbolculuk döneminde sağladıkları bütünleşmeyi Beşiktaş’a yaşatıyor

Kartal’ın sırrı ‘menemen’
16px
24px
03.12.2012 16:51
ABONE OLgoogle

Yeni sezona “FEDA” sloganıyla başlayan, son şampiyon Galatasaray ve ezeli rakibi Fenerbahçe’nin yaptığı yüksek maliyetli transferlere karşın ‘mütevazı’ bir kadroyla yoluna devam eden Beşiktaş’ın Süper Lig’deki yükselişi spor kamuoyunun büyük takdirini kazandı.

Sezon başında Portekizli yıldız Quaresma’yla para konusunda sorun yaşamasına rağmen birçok oyuncusunun yıllık ücretinde indirime gitmesini sağlayan Siyah - Beyazlılar, yüksek maliyetle önemli transferlere imza atan G.Saray ve F.Bahçe’yle şampiyonluk yarışında puan puana mücadelesini sürdürüyor.

Beşiktaş’ın bu yükselişinde başkan Fikret Orman ve yönetimi kadar Siyah - Beyazlı ekibin teknik direktörü Samet Aybaba’yla yardımcılarının da payı büyük... Göreve geldiği ilk günlerde kendisine çok da şans tanınmayan Aybaba, geride kalan 14 haftada futbolcularıyla beraber yarattığı “takım” ruhuyla bütünleşmeyi ve aile havasını yakaladı. Beşiktaş’ın, takımın kilit oyuncusu konumundaki Manuel Fernandes’in yokluğunda deplasmanda Orduspor’u 2-1 yenmesinin ardından Siyah - Beyazlı futbolcular arasındaki “takım” ruhu ilginç bir olayla ortaya çıktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Orduspor maçının ardından verdiği röportajda “Şimdi tesislerimize gidip menemen yiyeceğiz” ifadesini kullandı. Aybaba’nın bu sözüne ilk etapta futbol kamuoyu pek anlam veremezken; olayın detayı ilerleyen saatlerde anlaşıldı. Beşiktaş teknik heyeti ile futbolcular, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda oynadıkları her maçın ardından Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde ‘menemen’ yemeği yiyor.

Sezon başından beri tüm maçların ardından takım otobüsü stattan yola çıktığı sırada yetkililer, Nevzat Demir Tesisleri’ni arayarak futbolcular için menemen yapılmasının talimatını veriyor. İç saha ya da deplasman maçı fark etmeksizin tesis yemekhanesinde futbolcuların özel isteklerine uygun şekilde görevliler tarafından menemenler hazırlanıyor. Zaman zaman tesislere dönüş sırasında takımın yabancı oyuncuları da menemen yemeğine Türk arkadaşlarıyla birlikte katılıyor.

Ancak menemene özellikle yerli futbolcuların ilgisi büyük oluyor. Takım kaptanları İbrahim Toraman ve Necip Uysal’ın önderliğinde, Oğuzhan, Ersan, Veli, Olcay ve genç futbolcular maçların ardından menemeni keyifle yiyor.

Futbol oynadığı dönemde, 80’li yılların başında Beşiktaş formasıyla şampiyonluklar yaşayan Samet Aybaba, teknik direktörlüğünde de tıpkı o günlerde olduğu gibi tüm takımın birlikte maç sonraları tesislerde menemen yiyerek, “aile” havasını yaşamasını sağlıyor.

Cumhur Önder Arslan/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde