Kartal'ı da rekor teklifle Ağaoğlu ortaklığı kazandı

Kartal'ı da rekor teklifle Ağaoğlu ortaklığı kazandı

Emlak Konut'un Kartal İhalesi'ne 1.3 milyarlık rekor teklif geldi

Kartal'ı da rekor teklifle Ağaoğlu ortaklığı kazandı
16px
24px
26.12.2012 08:54
ABONE OLgoogle

18 şirketin yarıştığı Emlak Konut GYO'nun Kartal arazisi ihalesine en yüksek teklifi DAP-Eltes İş Ortaklığı verdi. İlki 13 Aralık'ta düzenlenen ihaleye 19 şirket katılmış, 18 şirket teklif vermişti. Bu tarihte SZA Gayrimenkul, Rönesans Gayrimenkul ve Salacak Gayrimenkul İş Ortaklığı tarafından en yüksek teklif 766 milyon TL olarak verilmişti. 25 Aralık'ta düzenlenen ihalenin ikinci oturumuna ise Artaş İnşaat, Türkerler İnşaat, Ofton İnşaat, Mesa ve Şua İnşaat şirketleri katıldı. Ancak en yüksek teklifi 1 milyar 335 milyon lirayla Dap-Eltes İş Ortaklığı verdi.

‘Maslak’ta ata binmiştim sahilde kayığa bineceğim’

Emlak Konut GYO tarafından Kartal’da satışa çıkarılan 64 bin metrekarelik arsaların ihalesini Ali Ağaoğlu'nun sahip olduğu Eltes Güneşi İnşaat ve Dap Yapı ortaklığı kazandı.

Ortaklık, 1 milyar 335 milyon liralık bir teklif sundu. Şirket payı olarak Emlak Konut GYO'ya yüzde 40 oranında 534 milyon lira verecek olan ortaklığın projeden kazancı 1 milyar 335 milyon liranın üzerinde olursa Emlak Konut GYO’ya ekstra pay verecek. İhaleyi kazanan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, projeye hemen başlamayı planladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Kartal bölgesinde güzel ve yeni projeler geliştireceğiz. Bu projenin yükü Dap Yapı’da olacak. Maslak 1453 projesinde ormana komşuyduk. Kartal’daki arda ise denize komşu. Maslak’ta ata binmiştik, burada kayığa bineceğim” dedi. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise, “Öncelikle vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum. Kartal bizim bölgemiz. Denize sıfır bir arsa. Burada, Ağaoğlu’yla beraber İstanbul ve Türkiye’ye değer katan projeler geliştireceğiz. Dünyanın en iyi projelerinden birini yapmayı planlıyoruz.”

Eltes Güneşi İnşaat-Dap Yapı Ortaklığı’nı buluşturan Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise, “Bizde 35 yıllık bir inşaat birikimi var. Bu paylaşımın ilk örneği ise Dap Yapı oldu” açıklamalarında bulundu.

766 milyon liralık teklif gelmişti

İhalenin ilk oturumu 14 Aralık 2012’de yapılmıştı. En yüksek teklif Rönesans-SZA -Salacak Gayrimenkul Ortaklığı'ndan 766 milyon lirayla gelmişti. İhaleyi kazanan Eltes İnşaat-Dap Yapı Ortaklığı ise ilk oturumda 695 milyon lira, Emlak Konut GYO'ya ise 222 milyon 400 bin lira teklif etmişti.

141 bin 896 m2’lik inşaat alanı var

 Emlak Konut GYO toplam 64 bin 502 metrekarelik arsalar için 141 bin 896 metrekare inşaat alanı belirledi. Konut hizmet alanı 122 bin 271 metrekare, özel sağlık tesis alanı 11 bin 614 metrekare, özel eğitim tesis alanı 4 bin 501 metrekare ve ticaret alanı 3 bin 509 metrekare inşaat alanına sahip olacak.
 
Kartal sahil yoluna komşu

 Emlak Konut GYO Kartal arsasını geçtiğimiz nisan ayında 206 milyon liraya TOKİ’den satın almıştı. Kartal sahil yoluna yakın mesafede konumlanan arsalar, Kartal’ın Çavuşoğlu Mahallesi’nde yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde