Kartal'da yaşamını yitirenlerin sayısı 21'e yükseldi

Kartal'da yaşamını yitirenlerin sayısı 21'e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kartal'da çöken 8 katlı binayla ilgili son durumu içeren açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu, ölü sayısının 21'e yükseldiğini açıkladı.

Kartal'da yaşamını yitirenlerin sayısı 21'e yükseldi
16px
24px
09.02.2019 19:51
ABONE OLgoogle

Öte yandan olaya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan binanın deniz kumuyla yapıldığını aktardı.

Kartal'da çöken 7 katlı binanın enkazı üzerindeki arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Vinç yardımıyla beton blokları kaldıran ekiplerin zemin kata kadar indikleri öğrenildi.

Son duruma ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayda ölenlerin sayısının 21'e yükseldiğini bildirdi. Soylu: "Burada kim hatalıysa gereği yapılacaktır." dedi.

10 BİNA BOŞALTILDI

Soylu'nun ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan binanın deniz kumuyla yapıldığını aktardı ve şunları söyledi:

''Yıkılan binamız kırmızı ile işaretli binamız. Bu alanda 131 bağımsız bölüm var. Mevcut binamızda da 14 konut, 3 ticari ünitemiz var. Bu adada mevcutta mevcutta imar planına göre yapılaşma alanı 8390 metrekare iken fiili inşaat alanı bunun çok daha üzerinde. Bu detayları bina bina vereceğiz. Ruhsatın haricinde katlar mevcut.

Etraftaki 10 binayı boşalttık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde süreci yürütüyoruz. Yıkılan binamızı inceleyecek olursak; aldığımız numuneler sonucunda bu binamız normalde zemin artı 5 kat ruhsatlı projesi. Ancak yerinde zemin artı 7 kat olarak yapılmış. Kullanılan beton; C3 - C10 arasında beton kalitesi çıkıyor.

Şu an bu binanın yeniden yapımındaki betonun C30 olması gerekiyor. Deniz kumuyla yapılmış, bir statik durumu söz konusu. Hem beton dayanımı hem de çelik-çekme dayanımı oldukça düşük bir binamız.

''BAKANLIĞIMIZA BAŞVURUN"

Şuradan sizin aracılığınızla şu çağrıyı yapmak istiyorum. Bölgede ne kadar riskli bina var ise vatandaşımız riskli binaların tespitini yapmak istiyorsa, bakanlığımız ücretsiz hızlı şekilde yapacak.

Bu riskli binaların tespitinin yapılmasına müteakip de burada kentsel dönüşüm anlamında yapılması gereken projeyi de ilgili bakanlıklarımız hep birlikte bu süreci yöneteceğiz.

Artık mühendislik, mimarlık hizmeti almış sağlam binalarda oturmamız gerektiğini de hepimizin bilmesi gerekiyor.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde