Kart yerine tüketici kredisi kullanın

Kart yerine tüketici kredisi kullanın

Babacan, kredi kartı işlemlerinde uygulanan faiz oranlarının, tüketici kredilerine göre daha yüksek olduğuna işaret etti

Kart yerine tüketici kredisi kullanın
16px
24px
12.12.2010 07:43
ABONE OLgoogle

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi kartı işlemlerinde uygulanan faiz oranlarının, tüketici kredilerine göre daha yüksek olduğuna işaret ederek, vatandaşların, kredi  gereksinimlerini, kredi kartı yerine tüketici kredileriyle karşılamalarının yararlarına olacağını belirtti.

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse’nin soru önergesini, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın bilgi notuyla cevaplayan Babacan  bankaların, teminatın zayıf olması nedeniyle yüksek kredi riski, öngörülemeyen likidite çıkışları dolayısıyla da likidite riski taşıyan kredi kartı faiz oranlarını, bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediğini bildirdi. Babacan “Kredi kartı faiz oranları ödemelerin zamanında ve tam olarak yapılmasını teminen yüksek belirleniyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde