Karşılıksız çeke sigorta

Karşılıksız çeke sigorta

Karşılıksız çeklerin artması sigorta sektörünü harekete geçirdi.

Karşılıksız çeke sigorta
16px
24px
07.11.2012 06:27
ABONE OLgoogle

Karşılıksız çeklerin artması sigorta sektörünü harekete geçirdi. TSB Başkanı Recep Koçak, çeke özel bir sigorta üzerinde çalıştıklarını söyledi

Karşılıksız çeklerin artması finans ve iş dünyasını bir araya getirdi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB), TOBB ve Bankalar Birliği bir toplantı gerçekleştirerek bu sorunu ele aldı. Çeke özel bir sigorta türü hakkında çalışma yapacaklarını belirten TSB Başkanı Recep Koçak "Ekonomi yönetimi de bu konuya hassasiyet gösteriyor" dedi.

Yeni adı Türkiye Sigorta Birliği olan derneğin sektörle ilgili beklentilerinin açıklandığı toplantıda konuşan Recep Koçak, sigortacılığın hem fiyat rekabeti hem de yapılan düzenlemelerin etkisiyle kâr etmede sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Şirketlerin 2013 sonrası kâra yöneleceğini ve daha risk odaklı davranacağını söyleyen Koçak, faizlerin düşmesiyle artık paradan para kazanma döneminin bittiğine dikkat çekti. Koçak, "Sigorta şirketleri gerçek faaliyetlerinden kâr etme döneminde risklere daha fazla dikkat etmeli" diye konuştu.

KÂR %19.47 AZALDI

TSB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Koçak, "Sektörün teknik kârlılığı 2012'nin ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 19.47 azalarak 62.8 milyon lira oldu" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde