Karpuz 4 YKR'a düştü

Karpuz 4 YKR'a düştü

İzmir'in en büyük karpuz pazarlarından bir olan Ödemiş Karpuz Pazarında karpuzun kilosunun 4 YKr. Ama alan yok..

Karpuz 4 YKR'a düştü
16px
24px
29.06.2007 14:39
ABONE OLgoogle

Yaz mevsiminin en çok serinleten meyvelerinden olan karpuz, 40 derecenin üstüne çıkan sıcakta vatandaşı rahatlatırken, üreticisine sıkıntı yaşatıyor.

İzmir'in en büyük karpuz pazarlarından bir olan Ödemiş Karpuz Pazarında karpuzun kilosunun 4 YKr olduğunu belirten Emirli köyünden karpuz üreticisi Hüseyin Güvenkara, gazetecilere yaptığı açıklamada, fiyatların son bir haftada iyice düşmesinin kendilerini kara kara düşündürdüğünü söyledi.

Güvenkara, karpuzun tarla fiyatının 3, hal fiyatının 4, pazar ve sergilerde ise 40 YKr olduğunu kaydetti. Yaklaşık 3 tonluk bir traktör karpuzun fiyatı 100 ile 120 YTL arasında alıcı bulduğunu ifade eden Güvenkara, ''Karpuz, 40 derecenin üstüne çıkan sıcakta vatandaşı rahatlatırken, üreticiyi yakmaya devam ediyor'' dedi. Hüseyin Güvenkara, Ödemiş'e 16 kilometre uzaklıktan geldiğini, traktörün bir günlük kirasının 60 YTL olduğunu belirterek, şöyle dedi:

''Ben sabahın erken saatinde pazara geldim. Saat 12.00 oldu, sıcağın altında resmen bunaldım. Arayan soran yok. 6 saattir bekliyorum. Dolu kasa karpuza 150 YTL dedim, alıcılar bakıp geçti. 120'ye indirdim, (100 YTL olmaz mı?) diyorlar. Bunaldım, isteyen varsa bir römork karpuzu 70 YTL'ye vereceğim. Bu işin çıkar yolunu bilen varsa beri gelsin, ona oy vereceğim.''

Hüseyin Çoban ve Arif Ulaş adlı karpuz üreticileri de sabahları genellikle 150 YTL'ye satışa çıkardıkları bir traktör karpuzu, öğleden sonra 100 YTL'ye verdiklerini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde