Kârlılıkta dünya devlerini solladılar

Kârlılıkta dünya devlerini solladılar

Türk bankaları kârlılıkta dünya devlerini solladı. İşte o bankalar...

Kârlılıkta dünya devlerini solladılar
16px
24px
06.07.2011 08:03
ABONE OLgoogle

Kârın sermaye oranını gösteren özsermaye kârlılığında dünyanın önde gelen 25 bankası arasına 3 Türk bankası girdi. Halkbank’ın 6’ncı olduğu listede Ziraat 9’ncu, Garanti ise 22’nci sırada yer alıyor. Ekonomi gazetesi Financial Times tarafından The Banker dergisi finansman editörü Philip Alexander imzasıyla yayımlanan analizde, “Yükselen ülkelerin bankaları, en çok kârlı bankalar ama mevduat temelleri kırılgan” başlığını kullanıldı.

The Banker tarafından yayımlanan “Dünyanın Başlıca 1000 Bankası” listesinin kârın sermaye oranı itibariyle dünyanın önde gelen 25 bankasından 21’inin yükselen ekonomilerde faaliyet gösterdiğini ortaya koyduğu vurgulandı.

“Dünyanın En Kârlı 25 Bankası” listesinde Endonezya’daki Bank Rakyat yüzde 65.84 oranı ile lider. Yüzde 51.85 ile Banco de la Nacion Argentina’nın ikinci sırada yer aldığı listenin ilk beşi arasında da sırasıyla yüzde 51.31 ile Banco de la Ciudad de Buenos Aires (Argentina), yüzde 50.88 ile Home Credit (Hollanda) da bulunuyor. Halkbank’ın yüzde 50.75 kârlılık ile 6’ncı olduğu listede Ziraat Bankası 9’uncu, Garanti 22’nci oldu. Kârlılık oranı, Ziraat Bankası’nda yüzde 46.61, Garanti’de yüzde 39.24 olarak hesaplandı.

“Performansta üçer bankası bulunan Endonezya, Türkiye ve Çin başı çekiyor” denilen analizde listedeki bankaların önemli bölümünün perakende bankacılık hizmetlerini verdiğine dikkat çekildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde