Kare kare Taksim'deki patlama anı

Kare kare Taksim'deki patlama anı

Bursalı bir fotoğraf sanatçısı, yarışmaya katılmak için gittiği Taksim'de, yaşanan kanlı terör eylemini kare kare görüntüledi.

Kare kare Taksim'deki patlama anı
16px
24px
01.11.2010 14:53
ABONE OLgoogle

Tarihi ana tanıklık eden fotoğrafçı Ahmet Çetin, "Gördüklerimin etkisinden halen kurtulmuş değilim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlediği fotoğraf yarışması için İstanbul'a giden Bursalı fotoğraf sanatçısı Ahmet Çetin (45), tarihi ana tanıklık etti. Kaldığı otelin penceresinden boğazdan geçen iki yük gemisini çekmeye çalışan Çetin, bu sırada yaşanan büyük bir patlama sesiyle irkildi.

Objektifini hemen Taksim Meydanı'na çeviren Ahmet Çetin gördükleri karşısında şok oldu. Yaşanan dehşeti kare kare fotoğraflayan Çetin, "Yaşanan büyük patlama sesinin ardından ortalık silah sesleriyle inlemeye başladı. Bir taraftar bağıranlar, bir taraftan yardım isteyen polis ve vatandaşlarla ortalık kan gölüne göndü. 'Dikkat, canlı bomba' diye bağıranlar oldu. Meydan, mahşer yeri gibiydi. Gördüklerim karşısında hala şoktayım" diye konuştu.

Sanatçı Ahmet Çetin, "Kaldığım otelden alışveriş için Taksim Meydanı'na inecektim. Denizdeki ters ışık gözüme çarptı. iki yük gemisinin yan yana gelmesi için yarım saat geçti. Bunları çekmeye çalışırken patlama yaşandı. O iki yük gemisi olmasa, belki ben de şu anda hastanede yaralı ya da ölmüş olabilirdim" diye konuştu.

Gördüklerinin etkisini hala atlatamadığını ifade eden Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bir fotoğraf sanatçısıyım. Savaş muhabiri değilim. Ama o anda aklımda sadece foto çekmek vardı. Şu anda bile şoku atlatmış değilim. Gördüklerim çok acıydı, birçok insan kaçışırken ben onlara yardım etmek istedim. Ama kaldığım otelden çıkmam söz konusu değildi. Vicdanen rahatsız olmadım değil. Ama o an elimden sadece fotoğraf çekmek geliyordu. Bunu bir görev kabul ederek bu fotoları çektim. Bu fotoğrafların olayı aydınlatmaya çalışan polisin işine yarayacağın düşündüm."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde