Kardeşi tutuklanmıştı: Abisi Erdoğan'la böyle poz verdi

Kardeşi tutuklanmıştı: Abisi Erdoğan'la böyle poz verdi

Nefret operasyonu kapsamında 1 ay tutuklu kalan Halit Dumankaya’nın abisi İbrahim Dumankaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Kardeşi tutuklanmıştı: Abisi Erdoğan'la böyle poz verdi
16px
24px
23.05.2016 10:29
ABONE OLgoogle
Nefret operasyonu çerçevesinde 22 Nisan’dan tutuklunan Dumankaya İnşaat’ın murahhas üyesi Halit Dumankaya, 1 ay sonra tahliye edilmişti. Dumankaya’nın “FETÖ/PDY” örgütüne  finansman sağladığı iddia edilirken, işadamı tahliyesinin ardından yaptığı açıklamada, finansman olarak gösterilen 5 ayrı çekin fiilen inşaatlarda iş yapan şirketlere gerçekleştirilen ödemeler için verildiği belirtildi. Yani Türkiye’nin en büyük inşaatçılarından biri olan ve her yıl binlerce konut üreten firmanın patronlarından biri inşaatlarda iş yapan hafriyatçı, betoncu ya da diğer tedarikçilere iş için yaptığı ödemeler gerekçesiyle bir ayı aşkın süredir tutuklu kaldı.

MAHKEME: TERÖR YOK İŞ VAR

Mahkeme Halit Dumankaya ile birlikte soruşturma kapsamındaki 5 kişi hakkında daha tahliye kararı verdi. Mahkemenin tahliye gerekçesinde, “Şüpheli Halit Dumankaya’nın silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanını Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet suçlarını işlediğine dair tutuklamayı haklı gösterecek kuvvet ve nitelikte delil bulunmadığı kanaatine varılmıştır. Şüpheliye isnat edilen örgütün finanse edilmesinde kullandığı iddia olunan 5 ayrı çekin fiilen iş yapan firmalara işleri karşılığında verildiği belirlenmiştir” denildi.

DUMANKAYA RİZE'DE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ

Kardeşi Halit Dumankaya tahliye olduktan sonra abisi İbrahim Dumankaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Dumankaya Ailesi’nin büyüğü İbrahim Dumankaya, Rize programı kapsamında Rize Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen ödül töreninin akabinde Ridos Otel’de gerçekleştirilen yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
 
İbrahim Dumankaya, Cumhurbaşkanı’nın Rize ziyareti ile ilgili olarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize ziyareti ve bu ziyaret kapsamında verdiği mesajlar, hem yerel hem de topyekûn kalkınma felsefemize ilişkin önemli ipuçları barındırıyor” dedi.
 
İbrahim Dumankaya, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Bir araya gelmemiz vesilesi ile Sayın Cumhurbaşkanımıza, aile olarak her zaman devletimizin yanında olduğumuzu dile getirme fırsatına kavuştum. Dumankaya ailesinin büyüğü olarak, ailemizin hiçbir zaman devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne halel getirecek herhangi bir yapılanmayla ilişkisi olamayacağını söyledim.
 
Biz ülkemizin kalkınması ve refahı doğrultusunda çalışan, aynı zamanda sosyal sorumluluklarını yerine getiren bir ailenin temsilcileriyiz. Yaptığımız bütün hayır işlerinde ve gerçekleştirdiğimiz bütün projelerde, önceliğimiz ülkemizin hem ekonomik hem de sosyal kalkınmasına katkı sağlamak oldu ve böyle de devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunları dile getirdim, sağ olsunlar bana zaman ayırdılar, beni dinlediler.
 
Kardeşim Halit Dumankaya’nın serbest bırakılması ve yeniden bizlerle bir araya gelmesi elbette hepimizi çok mutlu etti. Ailemizin adının devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne kast eden bir yapılanmayla yan yana anılmasının bir yanlış anlaşılma sonucu olduğuna inanıyorum. Benim de, ailemizin bütün üyelerinin de Türk adaletine güvenimiz tam. Ben ve ailemizin bütün üyeleri, bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da milletimizin refahı ve ülkemizin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz.”
 
Dumankaya İnşaat'ın kurucuları İbrahim Dumankaya ve Halit Dumankaya,  50 yıldan fazla süren birlikteliklerini, 2013 yılında noktalayarak ticari faaliyetlerine ayrı devam etme kararı almışlardı. Hisse paylaşımının ardından İbrahim Dumankaya, İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat markası ile ticari faaliyetlerini sürdürürken, Halit Dumankaya, Dumankaya İnşaat markasıyla ticaret hayatını devam ettiriyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde