Kardeşi borçtan intihar etti, abisi 18.5 Milyon Dolara bina aldı

Kardeşi borçtan intihar etti, abisi 18.5 Milyon Dolara bina aldı

Önceki gün intihar eden işadamı Hüseyin Süzer'in ağabeyi Mustafa Süzer, New York'ta 165 yıllık bina satın aldı

Kardeşi borçtan intihar etti, abisi 18.5 Milyon Dolara bina aldı
16px
24px
05.02.2015 07:56
ABONE OLgoogle
Önceki gün intihar eden işadamı Hüseyin Süzer'in ağabeyi Mustafa Süzer, satın aldığı 165 yıllık binayı lüks rezidansa çevirecek

Önceki gün intihar eden işadamı Hüseyin Cahit Süzer'in ağabeyi Süzer Grubu'nun patronu Mustafa Süzer, New York'un en eski yapılarından birini satın aldı. Son iki ayda yurtdışındaki yatırımlarıyla dikkat çeken Süzer Grubu, New York'taki Madison Avenue'de bulunan 165 yıllık tarihi yapıya İsrailli emlak şirketi ASSR Capital'in işbirliğinde 18.5 milyon dolar verdi.

1 Şubat'ta satın alma işlemini gerçekleştiren Süzer ve ortaklarının hedefi binanın yerine 10 katlı ultra lüks bir rezidans yapmak. 1850'de inşa edilen Manhattan'daki bina, New York Başpiskoposluğu için yapılmıştı.

Süzer Grubu'nun projedeki ortağı olan ASSR Capital'in hisseleri Tel Aviv Borsası'nda işlem görüyor. Firmanın ana ortaklarından Alex Sapir 205 milyon dolara Manhattan'daki Mondrian Soho Hotel'i satın almıştı.



Geçen yılın son ayında rotasını yurtdışına kıran Kentbank'ın eski sahibi Süzer Grubu'nun, Miami'nin en lüks otellerinden olan Setai Hotel için 88 milyon doları gözden çıkardığı biliniyor. Setai Hotel, 2008 krizinde el konulan Lehman Brothers'a ait. 

KARDEŞİ İNTİHAR ETTİ

25 Aralık'ta Turks and Caicos adalarına yönelen Süzer Grubu, Aman ve Dream otellerinin patronlarıyla milyar dolarlık bir proje için görüşmüştü.

Hatırlanacağı gibi Süzer Grubu'nun patronu Mustafa Süzer'in kardeşi Hüseyin Cahit Süzer önceki gün intihar etmişti. Hüseyin Süzer'in kardeşine ait Süzer Grubu ile hiçbir ticari bağlantısı bulunmuyor.

İddiaya göre, Pera Uluslararası Limited Şirketi’nin ortaklarından Süzer, ekonomik çıkmaza girdiği için bunalımdaydı. Ailesi de durumun farkındaydı. Ancak komşuları, Süzer’in borcunun olmadığını aksine herkese yardım ettiğini söyledi. İşadamı Mustafa Süzer’in kızı Nazlı Süzer’de  2011’de hap içerek intihar girişiminde bulunmuştu.

Kerim Ülker/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde