Karayollarına 2010'da 10.5 Milyar TL harcandı

Karayollarına 2010'da 10.5 Milyar TL harcandı

Bakan Yılmaz, ''Hükümet olarak ülke geneline bu yıl sadece karayollarına 10,5 katrilyon (10,5 milyar TL) kaynak aktardık, cumhuriyet tarihi boyunca en büyük ödenektir herhalde'' dedi.

Karayollarına 2010'da 10.5 Milyar TL harcandı
16px
24px
03.11.2010 15:29
ABONE OLgoogle

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Hükümet olarak ülke geneline bu yıl sadece karayollarına 10,5 katrilyon (10,5 milyar TL) kaynak aktardık, cumhuriyet tarihi boyunca en büyük ödenektir herhalde'' dedi. 

     Bakan Yılmaz, Zonguldak Valiliğinde şeref defterini imzalayarak Vali Erdal Ata'dan brifing almasının ardından yaptığı açıklamada, zor bir coğrafyaya sahip Zonguldak'a önemli yatırımların yapıldığını söyledi.
     Ulaştırmanın gelişim açısından en kritik sektörlerden biri olduğunu, karayollarına önemli yatırımlarda bulunulduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu: 

     ''Hükümet olarak bu yıl sadece karayollarına 10,5 katrilyon kaynak aktardık, cumhuriyet tarihi boyunca en büyük ödenektir herhalde. Son birkaç yıldır böyle yapıyoruz. Hava, demiryolu bağlantısı ve limanlarla birlikte düşündüğümüzde önemli bir altyapı ifade ediyor. Çok önemli işler yapılıyor. Zor bir coğrafyada gerçekten maliyeti yüksek projeler. Tüneller açılıyor, kayalardan geçiş yapılıyor, çalışmaların karşılığını da görüyoruz.'' 

     Yılmaz, Kalkınma Ajansı'nı da sadece proje ve teklif çağrılarından ibaret görmediklerini belirterek, şöyle devam etti: 

     ''Ajansa, yerel düzeyde ilgili tüm aktörleri bir araya getirip o bölgenin vizyonunu şekillendirecek, gelişime dönük stratejilerini bilecek bir kurumsal yapı olarak bakıyoruz. Zonguldak da bu yönden büyük potansiyellere sahip. Tüm ülkemizin en önemli liman noktalarından birisi. Özellikle Karadeniz Bölgesinde son derece kritik öneme sahip. Orta Anadolu'nun çıkış kapısı. Filyos Limanı, doğal olarak da adeta yaradan 'alın burayı liman yapın' diye yaratmış. Büyük potansiyel. Vadiyle düşündüğünüzde çok çok önemli hale geliyor. Ajansımız doğrudan çok büyük altyapı işlerine giremez ama bizlere, sizlere fikir geliştirme, yardımcı olma, rehberlik yapma anlamında önemli görevler üstlenmişler'' 

     Zonguldak'ın tarihi itibariyle ülkede çok önemli konuma sahip, özellikle taş kömürüyle de özdeşleşmiş imajının olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ''Tarihsel olarak ülkemize çok önemli hizmetler yapmışlar. Bugün farklı ortamda hayatiyetini devam ettiriyor. Ülkeler, şehirler için de bu böyle. Tek sektöre bağlı bir gelişme stratejisi güçsüz bir stratejidir. Çünkü dünyadaki dalgalanma, o sektörü çok etkileyen gelişme bir anda çok yıkıcı veya çok olumlu etkiler de yapabiliyor'' dedi.
     Yılmaz, şunları söyledi: 

     ''Bu sektörel yapıyı çeşitlendirdiğinizde, farklı sektörler geliştirdiğinizde, bir sektörde sıkıntı olsa bile diğer sektörlerle bunu dengeleyebiliyorsunuz. Daha dengeli kalkınma, gelişme trendi izleyebiliyorsunuz. Bunu çok önemsiyorum. Devlet işletmeciliğinin çok yoğun olduğu illerde girişim kültürü, özel sektör yeterince gelişmiyor, küçük işletmeler oluşmuyor ve zamanla büyüyemiyorlar. Özellikle hep birlikte yerel dinamikleri harekete geçirerek girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmamız, geliştirmemiz lazım.' 

     Yılmaz, üniversitelerin çok önemli, Zonguldak'ın da güzel üniversite şehri olabileceğini belirterek, ''Zonguldak Karaelmas Üniversitesine destek olmaya devam edeceğiz, spor salonu inşasına ek ödenek sağlayacağız. Yatırımların hızlanması ve gelişmesi için Devlet Planlama Teşkilatı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü aracılığıyla ödenek çıkaracağız'' diye konuştu. 

     Vali Ata, Bakan Yılmaz'a dünyaca ünlü Devrek bastonu, kömür taşıyan vagonun tasvir edildiği heykel ile Zonguldak Sancağı adlı kitabı hediye etti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde