Karayolları'ndan şok açıklama: Trafik 2 gün yoğun olacak

Karayolları'ndan şok açıklama: Trafik 2 gün yoğun olacak

Her bayramda vatandaşın çilesi olan trafik bu sefer erken başladı. Binlerce İstanbullu dün geceden başlayan trafikle mücadele ediyor.

Karayolları'ndan şok açıklama: Trafik 2 gün yoğun olacak
16px
24px
01.07.2016 14:41
ABONE OLgoogle
Her bayramda vatandaşın çilesi olan trafik bu sefer erken başladı. Binlerce İstanbullu dün geceden başlayan trafikle mücadele ediyor. Her geçen saat ise yollardaki araç sayısı artmaya devam ediyor. 

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Tüm önlemleri almaya çalışıyoruz. Ancak herkes aynı şekilde bir gün önceden tatile çıkınca bu yoğunluk yaşanıyor. Maalesef bu sıkıntı bugün ve yarın yaşanacak” dedi.

Bayram öncesi TEM Şekerpınar mevkiindeki yol yapım çalışmasını da değerlendiren yetkililer “Çok elzem bir çalışma olmasa yapılmaz. Yarına bitirilecektir” diye konuştu. Ajanslara düşen bir fotoğrafta ise İstanbul’a gidiş yönünün bomboş İstanbul’dan gidiş yönünün ise tıklım tıklım olduğu gözlendi.

Bu akşam mesai bitimiyle başlayacak Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin erken yola çıkmasıyla Anadolu yakasına geçişlerde trafik gece geç saatlere kadar devam etti.  Bayram trafiğinin erken başlamasıyla TEM otoyolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik adeta kilitlendi. Köprüdeki yoğunluk sabah saatlerine kadar devam etti.

Bayram öncesi zaten yoğun olan trafiğe TEM Şekerpınar mevkiindeki yol yapım çalışması da eklenince İstanbul’dan çıkmak özellikle gece saatlerinde neredeyse imkansız hale geldi. Bolu Dağı tüneli içindeki kazalar da trafiği durma noktasına geldi.

KARAYOLLARI: MAALESEF BU SIKINTI YAŞANACAK

Karayolları Genel Müdürlüğü Tesisler ve Bakım Dairesi Başkanı Yasin Altınyuva, “Yoğun trafiğe kalmamak için vatandaşlar bir gün önceden tatile çıkıyor. Ancak herkes aynı şekilde bir gün önceden yola çıkınca trafik yoğunluğu yine yaşanıyor. Bizim ekranlarımızda da İstanbul çıkışı çok yoğun görünüyor. Ancak maalesef bu sıkıntı bugün ve yarın yaşanacak” dedi.



“TEM ŞERİTLERİN AÇIK OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bayram tatili nedeniyle bakım ve onarım çalışmalarının çok büyük bölümünü durdurduklarını ifade eden Altınyuva, “Sadece olmazsa olmaz noktalarda çalışma var. Tüm çalışma ve işaretlemelerimizi yaptık. 7/24 görevdeyiz. 2-10 Temmuz arası tüm şeritlerin açık tutulması için çalışıyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALAR YARINA BİTER”

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyollardan sorumlu bakım ve işletme şube müdürlüğü yetkilileri ise verdikleri bilgide, tüm otoyollarda çok elzem durumlar hariç bakım ve onarım çalışmalarının durdurulduğunu, tüm şeritlerin açık olacak şekilde hizmet verildiğini söylediler. Kocaeli Şekerpınarı'ndaki çalışma ile ilgili detaylı bilgisi olmadığını belirten yetkili, “Çok elzem bir çalışma olmasa yapılmaz. Yarına bitirilecektir” dedi.

“KÖPRÜ TRAFİĞİNİ EMNİYET'LE BİRLİKTE YÖNETİYORUZ”

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, trafiğin yoğun olduğu yöne verilen ek şerit uygulamasını Emniyet Müdürlüğü ve trafik ekipleriyle organize bir şekilde yaptıklarını söyleyen Karayolları yetkilileri, “Bütün önlemleri almaya çalışıyoruz. Bola Dağı tünelindeki çalışmayı bayrama yetiştirebilmek için olağanüstü bir çaba gösterdik ve çalışmayı tamamlayarak yolu açtık. Vatandaşlarımızın bayram tatilini rahat geçirebilmeleri için bütün önlemleri almaya çalışıyoruz” dediler.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde