Karamollaoğlu: 17 yılda 708 milyar faiz ödedik

Karamollaoğlu: 17 yılda 708 milyar faiz ödedik

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan Trakya çıkarması... Partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’ne katılan ve Edirne ziyaretlerini gerçekleştiren Karamollaoğlu, önemli mesajlar verdi.

Karamollaoğlu: 17 yılda 708 milyar faiz ödedik
16px
24px
17.04.2018 07:31
ABONE OLgoogle

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Trakya ziyaretinde hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, “Son 17 sene içinde Türkiye, kısa, orta vadeli borçlarla 1 trilyon 600 küsur milyar lira para çevirmiş. Bu sürede 708 milyar lira faiz ödemişiz. Bu seneki faizlerle bu 780 milyar liraya çıkacak. ‘IMF’ye borcumuz kalmadı’ demenin bir mantığı kalmadı ki. Bu şekilde ekonomi yürümez, batar” dedi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Trakya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk durağı Tekirdağ olan Karamollaoğlu, Tekirdağ İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen ve Fetih Pehlivan’ın yeniden Saadet Partisi Tekirdağ il başkanı olarak seçildiği kongreye katıldı.

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, kongrede yaptığı konuşmada ekonomiden siyasete, sağlıktan yapılan yatırımlara kadar önemli açıklamalarda bulundu. “Üretmeyen her yatırım israftır” diyen Karamollaoğlu, “Biz adaleti, adalet saraylarında arıyoruz. Biz eğitimi, müthiş okul binalarında arıyoruz. Biz sağlığı, hastane binalarında arıyoruz. Her yere güzel hastane binaları yapıyorlar ve onları kiralıyorlar. Hastane kâr ederse yüzde yetmişi devletin oluyor. Kâr etmezse de o zaman zarar devlet tarafından karşılanır deniliyor. Olacak iş değil” diye konuştu.

“KURŞUNU KENDİ AYAĞINIZA SIKMIŞ OLURSUNUZ”

Karamollaoğlu, “Biz onları uyarmak istiyoruz. İktidarların bazı şeyleri değiştirmeye yetkileri vardır. Bir memlekette 15 Temmuz gibi bir kalkışma olursa olağanüstü hal olması gayet doğaldır. Fakat olağanüstü hal sürecinin uzaması doğru değildir. Bundan 15 sene önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendisinin ‘Olağanüstü hal ile ülke yönetilemez’ sözlerini kendisine hatırlatmak istiyorum. Eğer siz olağanüstü hal durumunu, olağan hale getirirseniz emin olun kurşunu kendi ayağınıza sıkmış olursunuz” diye konuştu.

 “TARIM, EN KOLAY GÜÇLENDİRİLECEK SEKTÖRDÜR”

Karamollaoğlu, tarımdaki sorunları işaret ederek, “Çiftçi hayatta kalmazsa bu ülke batar, sen batarsın. Bizim ülkemizdeki araziler duruyor, sen gidip başka ülkeden arazi kiralıyorsun. Bu konuda mutlaka Toprak Ofisi harekete geçmelidir. Destek veriliyorsa eğer doğru noktalarda, doğru destekler yapılmalıdır. Siz primi araziye veriyorsunuz ama prim üreticiye verilir. Sen çiftçiye prim ver. O zaman bak bakalım tarımda ithalat yapan durumdan ihracat yapan duruma nasıl geliniyor. Doğru politikalar uygulanırsa tarım en kolay güçlendirilecek sektördür. Ama tarım konusunda atılan adımlar ortada. Hepimiz neler olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İŞİ EHLİNE VERİRSEN PROBLEMLER KISA ZAMANDA ÇÖZÜLÜR

“Son 17 sene içinde Türkiye, takriben kısa, orta vadeli borçlarla 1 trilyon 600 küsur milyar lira para çevirmiş. Bu sürede 708 milyar lira faiz ödemişiz” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, konuşmasına, “Bu seneki faizlerle bu 780 milyar liraya çıkacak. ‘IMF’ye borcumuz kalmadı’ demenin bir mantığı kalmadı ki. Bu şekilde ekonomi yürümez, batar. Bu durumun düzelebilmesi, memleketin ayağa kalkması için bütün varlığını ortaya koyan insanlar gerek. Bu insanlar var. Ülkemizin tüm probleminin kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. Eğer işi ehline verirseniz o zaman hayalini kurduğumuz Türkiye’ye ulaşmak için önemli bir mesafe kat etmiş oluruz” diye konuştu. 

“DIŞ TİCARET AÇIĞIMIZ 77 MİLYAR DOLARI BULMUŞ”

Tekirdağ’dan ikinci durağı Edirne’ye geçen Karamollaoğlu, Magri Otel’de düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet lideri, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

“Dış ticaret açığımız 77 milyar doları bulmuş geçen sene. Bunun içindeki ciddi kalemlerden birisi de tahıl. 500 bin tonun üzerinde et ithal etmişiz, mercimek ithal etmişiz. Böyle bir ekonomik tabloyu kime gösterseniz acır bu millete. Halen buna rağmen ihracata vurgu yapıyorlar. ‘Efendim ihracatımız 151 milyar lirayı geçti’ diyorlar ama bunun bir de karşılığı var; ithalat, onu da açıklayın. Ama onu açıklamıyorlar çünkü ithalat 200 milyar lirayı aşmış durumda. 70 milyar liraya yakın açık var. Bu yüzden biz ekonomide ciddi bir darboğazdayız” ifadelerini kullandı.
 
“SAĞLIKTA RANT OLUR MU? TÜRKİYE’DE OLUR”

Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Eğitimde maalesef vasıflı insan yetiştiremiyoruz. Sağlıkta duvara tosladık. Sağlıkta rant olur mu? Türkiye’de olur. Borç bulamadıkları için sağlık dâhil bütün devlet müesseselerini, binaları kiralıyorlar. Sonra taksit taksit ödeyecekler aldıkları kiraları. Emin olun, bu arkadaşlar düşünseler ‘Bundan sonra biz bu politikaları yürütemeyiz’ derler” ifadelerini kullandıktan sonra erken seçim tartışmalarına değindi. Karamollaoğlu, “Mahalli seçimlere yaklaşık 11 ay kaldı. Genel seçimler bir buçuk sene sonra olacak ama biz seçim havasına girdik. Çünkü erkene alma ihtimalleri var. Sonbaharda seçim olacakmış gibi çalışıyoruz” dedi.

* Karamollaoğlu, “Eğitimde maalesef vasıflı insan yetiştiremiyoruz. Sağlıkta duvara tosladık. Sağlıkta rant olur mu? Türkiye’de olur. Borç bulamadıkları için sağlık dâhil bütün devlet müesseselerini, binaları kiralıyorlar. Sonra taksit taksit ödeyecekler aldıkları kiraları. Emin olun, bu arkadaşlar düşünseler ‘Bundan sonra biz bu politikaları yürütemeyiz’ derler” diye konuştu.

* Erken seçim tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, “Mahalli seçimlere yaklaşık 11 ay kaldı. Genel seçimler bir buçuk sene sonra olacak ama biz seçim havasına girdik. Çünkü erkene alma ihtimalleri var. Sonbaharda seçim olacakmış gibi çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde