Karamehmet ve Kazancı’nın paniğe kapıldığı an

Karamehmet ve Kazancı’nın paniğe kapıldığı an

Özelleştirme ihalelerini 6 milyar dolarlık bedelle kazanan Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı’nın, ihalelerle ilgili ilginç bir sırrı ortaya çıktı.

Karamehmet ve Kazancı’nın paniğe kapıldığı an
16px
24px
23.08.2010 04:18
ABONE OLgoogle

Boğaziçi ve Gediz Elektrik ile Başkentgaz’ın özelleştirme ihalelerini 6 milyar dolarlık bedelle kazanan Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı’nın, ihalelerle ilgili ilginç bir sırrı ortaya çıktı.

Özelleştirme İdaresi, Boğaziçi ve Gediz Elektrik’in satışının yapıldığı gün, Trakya ve Dicle Elektrik ihaleleri de gerçekleştirildi. Karamehmet ve Kazancı’nın kurduğu MMEKA adlı şirket, bu ihalelere de teklif vermişti.

Dolayısıyla, Boğaziçi ve Gediz Elektrik’in ihalelerinin ardından Trakya’ya geçildi.

Trakya’da elektrikten elenmek isteyen Karamehmet ve Kazancı, kapalı turlarda 1 dolarlık artış yaptılar. Ancak buna rağmen, elenmediklerini gören iki patron, bir anda paniğe kapıldı.

Bir ara iki patron, “Ne kadar yüksek teklif vermişiz ki elenmiyoruz. İhale bizde kalacak” değerlendirmesinde bulundular.

Bunun üzerine, iki patronun kapalı elemeli son turda, ‘artırma’ yerine tekliflerini ‘eksilttikleri’ bu yöntemle de ihaleden elendikleri öğrenildi.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde