Karamehmet karar sonrası savaş pozisyonu aldı

Karamehmet karar sonrası savaş pozisyonu aldı

Privy Council’ün dün açıkladığı ve kafaları karıştıran karar sonrası Çukurova Grubu 'savaş pozisyonu' aldı

Karamehmet karar sonrası savaş pozisyonu aldı
16px
24px
31.01.2013 14:04
ABONE OLgoogle

Çukurova-Altimo kararının öncesi ve sonrasıyla, İngiliz Tahkim Mahkemesi Privy Council tarafından alınan karar ile Turkcell'in yönetiminin tazminatın ödenmesi halinde Çukurova Grubu tarafından belirleneceği netleşmiş oldu. Ancak nihai olması beklenen bu karar, aslında yıllardan bu yana devam eden Turkcell yönetiminde yeni bir mücadelenin daha başlayacağı anlamına geliyor.

The Lira'nın ulaştığı bilgilere göre, Çukurova Grubu bu karar sonrasında yeni bir hukuki adım atmaya hazırlanıyor. Buna göre Çukurova, Altimo'nun Telia Sonera ile işbirliği yaparak şirket yönetimini ele almayı amaçladığından hareketle "hissedarlık sözleşmesine aykırılık" iddiasıyla dava açacak.

Bu davada iki ortağın bu şekilde ortaklaşa hareket etmesinin Turkcell'deki hissedarlık sözleşmesine aykırı olduğunu ileri süren Çukurova, bu nedenle Altimo'nun elinde bulunan hisselerin de kendilerine verilmesini talep edecek. Mahkemenin bu yönde vereceği karar, yönetim kurulunun şekillenmesi açısından da büyük önem taşıyacak.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde