Karamehmet'in yükünü 3G ile aldı

Karamehmet'in yükünü 3G ile aldı

"Karamehmet bu kadar küçük ve hafif bir cihazdan dolayı teşekkür ediyor bize"

Karamehmet'in yükünü 3G ile aldı
16px
24px
02.05.2009 09:06
ABONE OLgoogle

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, başarılı insan ve şirketlerle ilgili yapılan bir araştırmanın çıkan sonuçlarında 'en iyi işin tutku ile yapıldığında' gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Biz de işimizi tutkuyla yapıyoruz. 3G ile fark yaratmak mümkün. 3G ile onu başardık. Çünkü Teknolojinin yaratacağı fırsatlara inanıyoruz" dedi. Sözleşmelerin imzalanmasının ardından Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Ciliv, dünyada, ilk kez dünyada 4 milyar insanın cep telefonu denilen cihazlar sayesinde birbirine bağlandığını kaydetti.

KAMPANYA FİYATI AYLIK 69 LİRA

3G teknolojili cihazların fiyatlarının zaman zaman düzenledikleri kampanyalar ile çok uygun hale getirildiğini kaydeden Ciliv, şimdi ki kampanyada ise bir HP marka 1.60 Ghz işlemci hızı olan 1 GB önbellekli bir netbook cihazı ile bir cep telefonunu birlikte verdiklerini söyledi. Ciliv, bunun fiyatının ise 24 ay boyunca 69 lira olacağını kaydetti.

Civil, Turkcell firmasının da içerisinde yer aldığı Çukurova Grubu patronu Mehmet Emin Karamehmet'in bir laptop taşıdığını belirtirken, şimdi kendisine bu 3G model telefon cihazı ile birlikte laptoptan daha küçük olan bu netbook cihazını kullanması için önerdiğini söyleyerek, "Şimdi sayın Karamehmet bu kadar küçük ve hafif bir cihazdan dolayı teşekkür ediyor bize" şeklinde konuştu.

Üç milyon adet dizüstü bilgisayar bulunuyor

Türkiye'de 17 milyon internet kullanıcısının bulunduğunu, yılda 2-3 milyon adet dizüstü bilgisayarın satıldığını, 100 milyon adet cep telefonunun bulunduğunu belirten Ciliv, bunlar sayesinde internetin halka ineceğini söyledi. Ciliv, 2008 yılında cepten internete ulaşımın, bilgisayardan internete ulaşım oranı aştığını vurgularken de, "Türk toplumunun genç bir yapısı olduğu için bu olabildi" yorumunu yaptı.

Abonemizi koruduk

Numara taşınabilirliğiyle ilgili soruları cevaplayan Ciliv, 2 milyondan fazla kişinin numarasını taşıdığını belirtirken, Turkcell'in ciddi bir abone kaybı yaşamadığını kaydetti. Ciliv, "Bunda servis kalitemizin önemli rolü var. Türkiye'de Turkcell'in 16 bin adet baz istasyonu var. Numarasını taşıyan bir çok abonemiz bir süre sonra geri geldi" bilgilerini de verdi. Ciliv, "Müşteri hızlı şekilde cepten ve ADSL'den internete ulaşacak. İnternet birim fiyatı 3G ile ciddi miktarda düşecek. Yepyeni uygulamalara yol açacak" dedi.

Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde