Karamehmet’e karşı dış ittifak bozuluyor!

Karamehmet’e karşı dış ittifak bozuluyor!

TeliaSonera ve Altimo’nun Çukurova Grubu’na karşı kurduğu ittifaka itiraz ederek dava açtı

Karamehmet’e karşı dış ittifak bozuluyor!
16px
24px
08.04.2010 08:13
ABONE OLgoogle

Rus oligark Usmanov, TeliaSonera ve Altimo’nun Çukurova Grubu’na karşı kurduğu ittifaka itiraz ederek dava açtı

Turkcell’in yabancı ortakları TeliaSonera ve Altimo arasındaki ittifakın bozulması için başvuru yapıldı.

Rus milyarder Alisher Usmanov, TeliaSonera ile Altimo arasında yapılmış olan ve mobil telefon operatörü Megafon’da bulunan varlıklarının birleştirilmesini konu alan anlaşmanın bozulması için dava başvurusunda bulundu.

Usmanov’un şirketi Telekominvest’in Megafon’da yüzde 31.1 payı bulunuyor. TeliaSonera ve Altimo uzun süren hukuki anlaşmazlığın ardından geçen yıl Megafon ve Turkcell’de  bulunan paylarını birleştirmek için anlaşmışlar ve Usmanov’a da elindeki payları anlaşmaya dahil etmesi için çağrıda bulunmuşlardı.

Son birkaç yılda İngiliz futbol kulübü Arsenal ile sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yaptığı hisse alımlarıyla dikkatleri üzerine toplayan Rus oligark Alisher Usmanov Usmanov ise bu çağrıyı reddetmiş ve birleşmenin Megafon yararına olmadığını söylemişti.

Sonera Holding, 2009 yılı sonunda yaptığı bir açıklamayla Sonera`nın ana şirketi TeliaSonera ve Alfa Telecom Turkey Limited`in ana şirketi Altimo`nun, Turkcell ile aralarındaki hukuki uyuşmazlıkları sona erdirmek için işbirliği yapmaya ve bu doğrultuda ortak çaba sarfetmeye karar verdiğini duyurmuştu.

Bu çerçevede TeliaSonera ile Altimo’nun, Turkcell ve Megafon’daki hisselerini birleştirme kararı alınmıştı. Bu girişim, kamuoyuna Turkcell’i sahip olduğu yüzde 13.5 hisseyle yöneten Mehmet Emin Karamehmet’i devre dışı bırakma planı olarak yansımıştı.

Turkcell’in yüzde 13.5’ini Çukurova Grubu, yüzde 13,2’sini Alfa Grubu, yüzde 37.09’unu TeliaSonera elinde bulunduruyor.

Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde