Karaköy için 1.5 trilyon verecekler

Karaköy için 1.5 trilyon verecekler

Turgay Ciner ve Derin Mermerci, Fausto Zonaro'nun Karaköy tablosu için yarışıyor

Karaköy için 1.5 trilyon verecekler
16px
24px
22.03.2008 08:42
ABONE OLgoogle

Sosyetenin gözü Fausto Zonaro'nun yarın açık artırmayla satılacak Karaköy'den isimli tablosunda. Eserin taliplerinden Derin Mermerci bunun için 1.5 milyon doları gözden çıkardı

ESMA Sultan Yalısı'nda 23 Mart'ta yapılacak olan Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi'nde 367 eser açık artırmaya sunuluyor. Ancak eserlerden biri var ki sosyetenin ünlü isimlerin en çok sahip olmak istediği tablo unvanını hiçbirine kaptırmıyor. Alif Art Antikacılık'ın düzenlediği müzayedenin en pahalı eserini saray ressamı ünlü oryantalist Fausto Zonaro'nun 'Karaköy'den' isimli resmi oluşturuyor.

MÜZELİK ESER

450 bin YTL'den açık artırmaya çıkarılacak olan müzelik esere ilgi büyük. Eser, daha müzayedeye çıkmadan Turgay Ciner ile Derin Mermerci 1 milyon 500 bin YTL'yi gözden çıkarttığı belirtiliyor.

'Karaköy'den' isimli eser için Turgay Ciner, 'En son 1 milyon 500 YTL' verebileceğini açıklarken Derin Mermerci'nin de müzayedeye çıkmadan eser için 1 milyon 500 bin YTL verebileceği iddia edildi. Bu eser için müzayedenin çekişmeli geçeceği belirtiliyor.

Alif Art'ın kuruluşundan itibaren uyguladığı ve bir gelenek haline getirdiği, gelirinin tümü 'Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanacak 1 numaralı lotta yer alan 'Atatürk' resminin yanı sıra dokuz adet eserin satışından elde edilecek gelir de aynı vakfa aktarılacak.

Kübra Uzun/Star   

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde