Karadeniz yaylalaları parsel parsel Araplara satılmış

Karadeniz yaylalaları parsel parsel Araplara satılmış

Karadeniz sinsice parsellenmiş yağma hazırlığı tamamlanmış. Çamlıhemşin (Rize) yaylaları gizlice Hazine adına kaydedilip Körfez milyarderlerine pazarlanmış...

Karadeniz yaylalaları parsel parsel Araplara satılmış
16px
24px
27.08.2015 08:02
ABONE OLgoogle
 CHP’liler, Karadeniz’in yaylalarını birleştirecek Yeşil Yol projesinin arka planını açıkladı.

“HARİTADA SAHTECİLİK YAPMIŞLAR”    
   
CHP’li Haluk Pekşen, Turizm Master Planı haritasının önünde konuştu. Haritada sit alanları gizlenerek sahtecilik yapıldığını dile getirdi. 

Trabzon vekili Pekşen, “Senaryo başka. Vatandaşın evlerine el konuldu Çamlıhemşin, Araplara pazarlandı. Turizm adı altında bölge yağmalanacak” dedi

Karadeniz’de 8 ilin yaylalarını birleştirecek olan Yeşil Yol projesi, dikkatleri bu bölgeye çekti. Vatandaşların aylardır, “Yaylalarımızı betonlaştıracak, doğayı mahvedecek” diyerek karşı çıktığı Yeşil Yol için “Doğu Karadeniz Master Planı” adıyla yürütülen projenin arka planını ise CHP’li vekiller açıkladı.

Yöre halkı, “Karadeniz’in kefeni olur” dedikleri projeye karşı çıkıyor. Betonlaşmayı artıran projenin durdurulmasını istiyor.

YOLUN ADI YEŞİL AMA KENDİSİ DEĞİL

CHP’liler, “Turizm yapılanması” bahanesiyle yaylaların yağmalanacağına dikkat çekti. Karadeniz’deki milli parklar ile doğal sit alanlarının imara ve yapılaşmaya açılmak üzere olduğunu vurguladı. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel ile dün Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı haritasının önünde konuşan vekiller, “Yeşil Yol”un arka planını anlattı. Pekşen üç ayrı Yeşil Yol planlaması yapıldığını belirterek “Bütün bu yeşil yol esasen aynı yere çıkıyor. Karadeniz’de ‘turizm yapılanması’ adı altında bölgeyi yağmalamaya yönelik bir sonuca doğru gidiyor” iddiasında bulundu.

Pekşen, şöyle dedi:

“Orman kadastrosu bahanesiyle bölgedeki halkın tapulu arazileri ve yaylalardaki evleri kamulaştırıldı. Bambaşka bir senaryo varmış ortada. Yeşil yol, yaylalara yol falan değil… Bu bölgeye, 39 tane şehir kurulacak demektir bu… Bunların özelliği ne? İçerisine dilerseniz malikane yapabilirsiniz, dilerseniz restoran yapabilirsiniz, meyhane yapabilirsiniz, otel de konut da yapabilirsiniz.”

‘KARADENİZ SİNSİCE PARSELLENMİŞ’

Pekşen, Yeşil Yol Projesi’yle ilgili çarpıcı iddialarını sosyal medyada da paylaştı. Pekşen, “Yeşil Yol’da yolsuzluk var. Gerçekler Türkiye’yi ayağa kaldıracak. Karadeniz sinsice parsellenmiş yağma hazırlığı tamamlanmış. Çamlıhemşin (Rize) yaylaları gizlice Hazine adına kaydedilip Körfez milyarderlerine pazarlanmış” ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde