Karacan, ortağı Demirören'e ceza davası açıyor

Karacan, ortağı Demirören'e ceza davası açıyor

DK Gazetecilik ortağı Ali Karacan, Erdoğan Demirören'e ceza ve tazminat davası açmaya hazırlanıyor

Karacan, ortağı Demirören'e ceza davası açıyor
16px
24px
18.08.2011 14:29
ABONE OLgoogle

Karacan ailesi, Milliyet ve Vatan gazetelerinin içinde bulunduğu DK Gazetecilik Yayıncılık A.Ş.'deki ortakları Erdoğan Demirören'e ceza ve tazminat davası açmaya hazırlandığını bildirdi.

Karacan Grubu adına açıklamada bulunan Ali Naci Karacan, Milliyet ve Vatan gazetelerini bünyesinde barındıran DK Gazetecilik Yayıncılık A.Ş.'ne, tedbiren kayyım atanması talebi ile Karacan Grubu tarafından İstanbul 47. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde ikame olunan davada, kayyım atanması talebinin reddedildiğine dair basında çıkan haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunu ve kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığını bildirdi. Şirketin, yönetimin kayyıma devrine ilişkin tedbir talebi konusunda 15 Ağustos 2011 tarihli duruşmada olumlu ya da olumsuz herhangi bir karar verilmediğini belirten Karacan,"Bu konuda karar tesis edilmesi 21 Eylül 2011 tarihinde yapılacak duruşmaya bırakılmıştır" dedi.

"AYNI MİKTARDA SERMAYE TAAHHÜT EDİLDİ"

DK Gazetecilik Yayıncılık A.Ş. bünyesinde Karacan Grubu ile Demirören Grubu arasında kurulan ortaklıkta, Karacan Grubu'nun mali bir yük ve taahhüdün altına girmemiş olduğu yönündeki haberlerin de bilgi eksikliğine ya da kasıtlı yanlış yönlendirmeye dayalı, hatalı ve yanıltıcı nitelikte olduğunu söyleyen Karacan, "Söz konusu şirket bünyesinde, Demirören Grubu'nun hissedarlar sıfatıyla taahhüt etmiş olduğu sermaye ile aynı miktarda sermaye, Şirket esas sözleşmesi ile Karacan Grubu tarafından da taahhüt edilmiş bulunmaktadır" dedi.

Karacan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu itibarla, tarafların şirket ortağı sıfatıyla yükümlenmiş oldukları mali taahhütler birbirine eşit bulunmaktadır. Öte yandan DK Gazetecilik Yayıncılık Anonim Şirketi unvanı ile kurulan şirket bünyesinde Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı sıfatı ile hukuka aykırı yöntemlerle ve yönetim kurulu kararı bulunmaksızın şirketi borçlandırarak, yine yönetim kurulunda temsiliyeti bulunan tarafımıza bildirmeksizin haciz işlemleri başlatmıştır. İcra takibi sırasında da yine tarafımıza bildirilmeden takip kesinleştirilmiş ve hakkımızın kullanılması kötü niyetle engellenmiştir. Erdoğan Demirören yönetim kurulu başkanı sıfatıyla kendisine emanet edilen mal varlığını muhafaza etmek yerine, tamamen hukuksuz bir biçimde art niyetle hareket edip emniyeti suistimal etmiştir. Bu şekliyle kendisi hakkında yasal haklarımızı kullanarak Türk adaleti karşısında ceza ve tazminat taleplerimiz bulunmaktadır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde