Kar geri döndü: Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Kar geri döndü: Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Günlerdir yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Meteoroloji vatandaşları uyardı.

Kar geri döndü: Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?
16px
24px
05.02.2016 13:34
ABONE OLgoogle
Meteoroloji’nin günler öncesinden duyurusunu yaptığı kar yağışı Marmara Bölgesi’nin kuzeybatısında etkili oluyor. Uzmanlar vatandaşları yaşanacak olumsuzluklara karşı uyardı. Edirne’de ise dün gece yarısından itibaren etkili olan sağanak yağmur, sabah saatlerinde yerini Balkanlar’dan gelen yoğun kar yağışına bıraktı. Kar nedeniyle kent kısa sürede beyaza bürünürken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

YOĞUN KAR UYARISI!

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de görülecek yağmur şeklindeki yağışların gece saatlerinden sonra kar yağışına dönüşeceğinin beklendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de görülecek yağmur şeklindeki yağışların gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Bilecik illeri ile Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Sinop illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

2 BÖLGE İÇİN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz bölgelerinde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz’de cumartesi günü rüzgarın kuvvetli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtilerek kuvvetli fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi. Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle: “Doğu Karadeniz’de rüzgarın cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren hızını artırarak batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8, yer yer 7 ila 9 (60 – 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Batı Akdeniz’de rüzgarın cumartesi günü öğle saatlerinden sonra hızını artırarak kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 (60 – 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; pazar günü öğle saatlerinde kuzey kesimlerinde, öğle saatlerinden sonra ise güney kesimlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir”

BUZLANMA VE DON OLAYI

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekti.

PUS VE SİS

Meteoroloji, “İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji’den bir de çığ uyarısı geldi:

“Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesimi ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı kıyılarında, öğleden sonra bölgenin batısı ile İstanbul çevrelerinde, akşam saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra kuzey ve iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra Göller Yöresinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, batı ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde batısı ile Nevşehir ve Niğde çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra Zonguldak, Bolu, Düzce ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu. (14)

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, öğleden sonra yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (8)

İZMİR: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor.(15)

ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı. (19)

ANTALYA: Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren batı kıyıları, öğle saatlerinden itibaren il geneli aralıklı sağanak yağışlı. (17)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(18)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (-5)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(10)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde