Kapıcılıktan iş adamlığına giden başarı hikayesi

Kapıcılıktan iş adamlığına giden başarı hikayesi

Eskiden kapıcılık yapan Kayaaltı, bugün kesme çiçek ihracatında ülkenin başarılı iş adamları arasına girdi.

Kapıcılıktan iş adamlığına giden başarı hikayesi
16px
24px
17.03.2010 22:20
ABONE OLgoogle

Bulgaristan'dan 1989 yılında Türkiye'ye göç eden ve bir süre kapıcılık yapan Şemsettin Kayaaltı, bugün kesme çiçek ihracatında ülkenin başarılı iş adamları arasına girdi.

Antalya'nın Altınova bölgesinde çiçek üretimi yaparak bunları ihraç eden iki çocuk babası Şemsettin Kayaaltı (57) Bulgaristan'dan Türkiye'ye uzanan yaşamı ve çiçek sektörüne girişini anlatt ı. 1989 yılında ailesiyle Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettiğini kaydeden Kayaaltı, ilk yıllar oldukça zor günler geçirdiklerini söyledi. Bursa'da ablasının yanında 2,5 ay kaldıktan sonra iş bulma umuduyla, sadece kartpostallarda gördüğü Antalya'ya geldiklerini belirten Kayaaltı, burada bir süre kapıcılık yaparak ailesinin geçimini sağladığını bildirdi. Kapıcılıktan sonra Türkiye'nin b üyük tarım işletmelerinden birinde çalışmaya başladığını ve bölgede çiçek üretimini, ticaretini öğrendiğini ifade eden Kayaaltı, şöyle konuştu:

"Bulgaristan'da, Türklerin isim değiştirilmesine karşı çıktığım ız için yaşadığımız Dobriç kentinden Pernik köyüne sürgün gönderildik. 1989'da da ilk göçlerle Türkiye'ye geldim. 2,5 ay Bursa'da ablamın yanında kaldım. İş bulma umuduyla Antalya'ya geldim. Bir süre merkezinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi'nde misafir edildik. Daha sonra bir apartmanda kapıcılık yapmaya başladım. Kapıcılık yaparken, Doç. Dr. Sevim Kocaçıtak'ın destekleriyle Hasan Ünal'ın işletmesinde işe başladım. Beş yıl burada çalıştım, ardından da çiçek ticaretine ve ihracatına başladım."

Önceleri çiçek alım satımı yaptığını vurgulayan Kayaaltı, işi iyice öğrendikten sonra kendi şirketini kurduğunu ve çiçek üretime başladığını belirtti. 11 dönüm alanda çiçek üretmeye başladığını kaydeden Kayaalt ı, bugün 40 dönüm alanda çiçek üretimi yaptığını, yılda 5-6 milyon dal çiçek ihracatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Bulgaristan ve Rusya ile Ukrayna başta olmak üzere çeşitli ülkelere yılda 1 milyon dolarlık çiçek ihracatı gerçekleştirdiğini anlatan Kayaaltı, "Kimse iş yok demesin. Çalıştıktan sonra kimse aç kalmaz. Hele Türkiye gibi fırsatlar ülkesinde bu hiç olmaz" diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde