Kanyon'da çocuklara içki skandalı, fesihle sonuçlandı

Kanyon'da çocuklara içki skandalı, fesihle sonuçlandı

İstanbul’daki en büyük AVM’lerden Kanyon’da çocuklara içki dağıtan şirketin sözleşmesi iptal edildi

Kanyon'da çocuklara içki skandalı, fesihle sonuçlandı
16px
24px
18.12.2012 09:32
ABONE OLgoogle

İstanbul’daki en büyük AVM’lerden Kanyon’da çocuklara içki dağıtan şirketin sözleşmesi iptal edildi. Kanyon yönetimi, olaydan büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Bu skandala imza atan Vinovasyon Şarapçılık ise aileleri suçladı: “Çocuklarına içki içirmek isteyen ebeveynlere karşı bir yaptırımımız yok.”

İstanbul’un en kalabalık ve en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Kanyon’da yaşanan içki rezaletinin ardından, Vinovasyon Şarapçılık Turizm Danışmanlık Şirketi’nin sözleşmeleri iptal edildi. Organizasyona ev sahipliği yapan Kanyon AVM yetkilileri, durumdan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, bir daha benzer vakaların yaşanmaması için her türlü önlemin alındığını bildirdi.

Küçük çocuklara içki dağıtılan etkinlik öncesinde 24 yaş kuralını dikkate aldıklarını savunan yetkililer, “Alışveriş merkezine ailesi ile gelip, ailenin onayıyla tadım yapan, ancak tarafımızdan kesinlikle tasvip edilmeyen birkaç vaka yaşanmıştır. Kanyon olarak bizi de son derece rahatsız eden bu görüntüler sonrasında Vinovasyon firmasının sözleşmesini feshettik. Bir daha benzer vakaların yaşanmaması için her türlü tedbir alındı.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan skandala imza atan organizasyon firması Vinovasyon Şarapçılık’tan ilginç bir açıklama geldi. AVM’de çocuklara içki içirilen organizasyonu yürüten Vinovasyon şirketi yetkilileri, “Çocuklara içki ikramı neden engellenmedi?” sorularına, “Çocuklarına içki içirmek isteyen ebeveynlere karşı bir yaptırımımız yok.” karşılığını verdi. Yetkililer, bundan sonra gereken tedbirleri daha sıkı alacaklarını da kaydetti.

Vinovasyon danışmanlarından Perran Arıbal, yaşananlardan üzüntü duyduklarını belirtirken, çocukları sürekli uyardıklarını ileri sürdü. Arıbal izin alırken, 24 yaş kuralına göre izin aldıklarını savundu. “Stantlarda neredeyse nüfus cüzdanı soruluyor. Hatta biz de işi gücü bırakıp gördüğümüz çocukları uyarıyoruz. Ebeveynlerinin yanında gelmeyen çocukları stant bölgesinden uzaklaştırıyoruz.” açıklaması yapan Arıbal’ın savunması da bir hayli ilginç:

“Ancak bunu kontrol etmek mümkün değil. Ebeveynleriyle gelen çocuklar anne ve babalarına ‘ben de tadacağım’ diyebiliyor. Biz böyle durumlarda anne ve babaları uyarıyoruz ama ‘Çocuk benim sorumluluğumda’ şeklinde tepki alıyoruz. Dışarı çıkarmak istediğimizde ise ‘Burası kamusal alan, beni dışarı atamazsınız.’ diyorlar. Yani böyle bir tepki ile karşılaştığımızda bir yaptırımımız yok. Onlarca çocuğu da dışarı çıkardık, artık vakalara adeta panter gibi atlıyoruz.”

Cihan Acar/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde