Kanserli fiş

Kanserli fiş

Kasa fişlerinde kullanılan Bisfenol A, başta kadınlar olmak üzere sağlığı tehdit ediyor. Fişler kansere yol açıyor

Kanserli fiş
16px
24px
29.04.2013 11:18
ABONE OLgoogle

Damacana ve biberonlarla gündeme gelen ve hormon bozucu olarak bilinen Bisfenol A (BPA), şimdi de kasa fişleri yoluyla tehlike saçıyor. Hem kasiyerler hem de bu fişleri taşıyanlar risk altında. Özellikle hamile kasiyerler ve doğacak bebekleri tehlikede...

Verdiği zararlardan dolayı birkaç yıl önce bebek biberonlarında kullanılması yasaklanan BPA, çocuklarda; erken ergenlik, obezite, öğrenme bozukluğu, hiperaktivite, erkeklerde; kısırlık, prostat kanseri, kadınlarda; erken menopoz, meme kanseri, böbrek rahatsızlıkları, astım ve kalp damar hastalıklarına yol açıyor.

2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre, kasa fişlerinde ince bir şerit olarak kullanılan BPA sağlığı bozuyor. BPA'nın en çok kadınları etkilediğini belirten uzmanlar, özellikle hamilelerin tehdit altında olduğunu söylüyor. Uzmanlar, bebeğin doğduktan sonra endokrin bozukluklarıyla karşı karşıya geleceğini savunuyor.

İYİ Kİ VERGİ İADESİ KALKTI

 Uzmanlar, şu değerlendirmeyi yapıyor: "Neyse ki artık vergi iadesi için fiş saklanıp zarf doldurulmuyor. Aksi halde daha çok kişi tehdit altında olurdu. Fişleri taşımak yerine temasın olmayacağı bir alanda tutmak bir önlem olabilir."

Hüsniye Oral/Takvim

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde