Kanal İstanbul projesinde jet hızıyla uygulama: Bakanlık 4 araziyi imara açtı

Kanal İstanbul projesinde jet hızıyla uygulama: Bakanlık 4 araziyi imara açtı

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi sürerken tartışmalı proje Kanal İstanbul’a ilişkin çalışmalar hız kazandı.

Kanal İstanbul projesinde jet hızıyla uygulama: Bakanlık 4 araziyi imara açtı
16px
24px
26.09.2020 05:08
ABONE OLgoogle

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bugün askıya çıkan imar uygulamasıyla güzergahta yer alan Firuzköy Mahallesi’nde metrekarelerce tarla vasfındaki toplam 4 arazinin imara açılması kesinleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman “Kanal da imar planları jet hızı ile ilerliyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un anayasası sayılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planını delerek Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak “Yenişehir”i plana işlemişti. Projeye ilişkin alt ve üst ölçekli planlar da hazırlanıp askıya çıkmıştı. Bakanlıkta bugün proje güzergahında yer alan Avcılar Firüzköy Mahallesi’ndeki tarla vasfında 4 parsele ilişkin imar uygulaması yapıldı. Kültürel tesis, anaokulu, cami ve park gibi alanlar ile parsel sınırları kesinleşti.

“BU NE ACELE”

CHP’li Meclis üyesi Nadir Ataman “Yine etaplar halinde 18 uygulamaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca askıya çıkarılmaktadır. Cumhuriyet tarihinde bu kadar hızlı ilerleyen imar plan uygulaması yoktur. Yeni dönemde Kanal İstanbul kanunun da meclise geleceği söylenmişti, ihalenin bu seneye yetiştirileceği, ihaleden önce de kanunun ve yeni şehrin tüm etapların 18 uygulamasının askıya çıkarılacağı söylenmektedir. Hiçbir itirazı ve toplumsal haykırışı duymayan hükümet jet hızı ile Kanal İstanbul’a koşuyor. Bu ne acele?” diye konuştu.

Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde