Kanal İstanbul aleyhine rapor hazırlayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın emekliye ayrıldı

Kanal İstanbul aleyhine rapor hazırlayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın emekliye ayrıldı

'Kanal İstanbul' tartışmalarının odağındaki Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın emekliye ayrıldı. 55 gün izin kullanan Aydın "Kişisel tasarrufum Kanal İstanbul ile alakası yok” dedi.

Kanal İstanbul aleyhine rapor hazırlayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın emekliye ayrıldı
16px
24px
26.04.2020 18:43
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın "sümen altı edildiğini" söylediği DSİ'nin Kanal İstanbul'a karşı çıkan raporunun ÇED raporunda görüş veren Genel Müdürü Mevlüt Aydın, emekliye ayrıldı. 55 gün izin kullandıktan sonra 16 Nisan itibarıyla emekliye ayrıldığını söyleyen Aydın “Kişisel tasarrufum Kanal İstanbul ile alakası yok” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, DSİ’nin  Kanal İstanbul Projesi için sunduğu görüşün ÇED raporunda “sümen altı edildiğini” söylemişti. Karaca’nın açıklamasına göre DSİ Raporu’nda Kanal İstanbul nedeniyle Terkos Gölü için 375 milyon metreküp su kaybı olacağı yer alıyordu ancak bu kayıp ÇED raporuna “30 milyon metreküp su kaybı olacak” diye yazıldı. Yine Sazlıdere Barajı’nda yıllık su kaybı DSİ’ye göre 52 milyon metreküp olarak öngörülürken ÇED Raporu’nda sadece "2,7 milyon metreküp” olarak kayda geçti.

Karaca. “Kanal İstanbul Projesinin hayata geçmesi halinde en iyi ihtimalle 70 milyon metreküp, kötü senaryoda ise 427 milyon metreküp su kaybı olacak. Bu, her 3 İstanbulludan 1’i susuz kalacak demek” ifadelerini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde