Kanal İstanbul’a 10 yeni köprü yapılacak

Kanal İstanbul’a 10 yeni köprü yapılacak

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan Kanal İstanbul projesi kapsamında 10 adet köprü yapılacağını söyledi.

Kanal İstanbul’a 10 yeni köprü yapılacak
16px
24px
15.11.2018 09:29
ABONE OLgoogle

Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim gibi köprüler yap işlet devret modeliyle yapıldı. Buna göre Hazine, köprüleri yapan şirketlere araç geçiş garantisi veriyor. Eğer geçen araç sayısı Hazine'nin verdiği rakamın altında kalırsa, fark vatandaşın cebinden çıkıyor. İnşallah yapılacak bu köprülerde hazine garantisi olmaz!

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin verdiği bilgilerde proje kapsamında 10 adet köprü yapılmasının planlandığını söyledi.

Bakan Turhan, “Kanal İstanbul’da 1/100000’lik imar planları son noktaya geldi. Kanal İstanbul’un inşaatı 2020’ye kalmamalı, inşallah 2019’da başlarız. Son dönemde köprüler yap işlet devret modeliyle yapılarak hazineye büyük yük getiriyor. Umarız yeni yapılacak olan köprülerde hazine garantisi olmaz!

“PROJELENDİRME ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ”

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, İstanbul’da Sabiha Gökçen havalimanı ile üçüncü havalimanını birbirine bağlayacak demir yolu hattının projelendirme çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve en yakın zamanda inşaatı için ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı’na üçüncü havalimanına tren ile ulaşım hatları hakkında bilgi veren Turhan, Gayrettepe ve Halkalı ile üçüncü havalimanını bağlayacak metro hatlarının sırasıyla 2019 ve 2020 yılında devreye gireceğini belirtti.

Turhan ayrıca, “Pendik, Sabiha Gökçen’den gelip Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçen raylı sistem hattı da projelendirme çalışmalarında sona gelindi. İhalesine en yakın zamanda çıkacağız” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde