Kanadalı Tully sınır dışı edildi

Kanadalı Tully sınır dışı edildi

Fuhuş operasyonunda yakalanan Kanadalı 'iş kadını' Jeannie Tully sınır dışı edildi

Kanadalı Tully sınır dışı edildi
16px
24px
19.10.2008 22:55
ABONE OLgoogle

İstanbul'da polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda yakalanarak gözaltına alınan Kanada uyruklu İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, fuhuş operasyonunda gözaltına alınan ve yaklaşık 2 aydır Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde tutulan Kanadalı Jeannie Tully'nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edildiği bildirildi.

Bir gazetede Tully hakkında yayınlanan, 'Fuhuş değil yatırım için geldi' haberinin ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Gözaltı olayına ilişkin açıklamada, "Planlı bir fuhuş operasyonuydu" ifadesine yer verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

"18 Ekim 2008 tarihli Star gazetesinde 'Kaçak değil yatırımcı' başlığı altında verilen haber incelenmiştir. Kanada uyruklu J.T. isimli bayan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün 31 Ağustos 2008 günü başlattığı planlı fuhuş operasyonunda 21 bayanla birlikte yakalanıp, menfaat karşılığı fuhuş ve 4817 sayılı kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.

J.T. isimli kişi, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Heybeliada'da faaliyet gösteren bir şirketin 3 ortağından biridir. Ticaret Odası kayıtlarına göre şirket 7 Ocak 2008 tarihinde kurulmuş ve şirketin 200 bin YTL sermayesinin dörtte birinin nakdi sermaye olduğu anlaşılmıştır.

Ayrıca adı geçenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan çalışma izni olmamasına rağmen, kanunsuz olarak bu şirkette yönetici olduğu görülmektedir. Haberde J.T. tarafından işletildiğinden bahsedilen otelin yukarıda sözü edilen şirket tarafından işletilme kararı alındığı, ancak henüz çalışma ruhsatının olmadığı, ruhsat için ilgili belediyeye müracaat edildiği,
bu müracaata istinaden yapılan tahkikatta izinsiz olarak otelde müşteri bulundurdukları tespit edilmesi üzerine kapatma işleminin yapılması için idari prosedür başlatılmıştır.

Söz konusu şirketle ilgili yapılan incelemede, otelin 18 Eylül 2008 tarihinde faaliyete başladığı tespit edilmiştir. Bu tarihin, J.T.'nin yakalanarak hakkında işlem yapılıp Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesine alındığı 31 Ağustos 2008 tarihinden sonra olduğu dikkatlerden kaçmamalıdır.

J.T. isimli bayanın sınır dışı işlemleri tamamlanarak, 19 Ekim 2008 günü ülkemizden yurt dışına çıkışı sağlanmıştır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde