Kamuoyuna açıklanmayan YAŞ kararları ortaya çıktı

Kamuoyuna açıklanmayan YAŞ kararları ortaya çıktı

1 Ağustos günü 1.5 saatte tamamlanan Yüksek Askeri Şurası'nın açıklanmayan kararları ortaya çıktı.

Kamuoyuna açıklanmayan YAŞ kararları ortaya çıktı
16px
24px
11.08.2019 20:45
ABONE OLgoogle

1 Ağustos'ta toplanan YAŞ'ta sadece bir üst rütbeye terfi ettirilen general, amiral ve albaylar ile emekli olması kararlaştırılan general ve amirallerin listesi duyurulurken, albay rütbesinde kaç subayın emekli edildiği açıklanmamıştı. Açıklanmayan liste ortaya çıktı.

Odatv'den Müyesser Yıldız, YAŞ'ın açıklanmayan kararlarını yazdı.  YAŞ’ta tasfiye! 8 korgenerale terfi yok..

Yıldız, YAŞ'ta emekli edilen albayların dağılımına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 1 istihkam kurmay albay, 1 deniz albay, 1 ikmal albay ve 3 mühendis albay olmak üzere 6 albay emekliye sevk edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda da 17 albay emekli edildi. Bunlardan 12'si kurmay albay, 1'i hava pilot albay, 1'i hava muhabere albay, 1'i hava savunma albay, 1'i hava mühendis albay. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise tam 86 albayın emekliliği kararlaştırıldı. 30 Ağustos itibarıyla emekli olacak bu albayların dağılımı da şöyle:

21 kurmay... 24 piyade... 3 tank... 6 topçu... 1 hava savunma... 4 kara pilot... 2 istihkam... 3 muhabere... 2 istihbarat... 1 ulaştırma... 3 ikmal... 4 bakım... 5 personel... 4 tabip... 1 veteriner... 1 öğretmen... 1 sağlık...

Emekli edilen kurmay albaylardan 6'sının 85-88 devresi, piyade albaylardan birisinin 87, diğerinin 89, 2 istihkam albayın 85 ve 88, 1 bakım albayın da 86'lı olduğunu belirtelim.   

Yıldız, söz konusu 85-88 devresinin "Cemaat'in en az sızdığı dönem olarak bilindiğini ve 15 Temmuz öncesi tasfiye edilmek istendiklerini" yazdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde