Kamulaştırma kararları

Kamulaştırma kararları

Bakanlar Kurulu'nca Aydın, Balıkesir, Kars ve Kırklareli'de devam eden enerji projeleri için bazı alanların kamulaştırılmasına karar verildi

Kamulaştırma kararları
16px
24px
04.11.2012 20:21
ABONE OLgoogle

Bakanlar Kurulu'nun Aydın, Balıkesir, Kırklareli ve Kars'ta devam eden enerji projeleri için bazı alanların kamulaştırılmasına ilişkin kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
      Alınan kararlara göre, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde tesis edilecek Akçay Hidroelektrik Santrali'ne ait enerji nakil hattının yapımı amacıyla Osmaniye Köyü, Yeniköy Köyü, Kavaklı Köyü, Kılavuzlar Köyü, Pınarlı Köyü, Ziyaretli Köyü ile Yenice ve Akçay mahallelerinde belirlenen taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.
      Balıkesir'in Bandırma ilçesinde tesis edilecek olan Edincik Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla Edincik ve Hıdır beldelerinde belirlenen taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırması gerçekleştirilecek.
      Kars'ın, Kağızman ilçesinde tesis edilecek Sena Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla Aşağıkaragüney, Yukarıkaragüney ve Donandı köylerinde belirlenen taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılacak.
      Kırklareli'nin Babaeski ve Lüleburgaz ilçeleri arasında belirlenen güzergah üzerinde tesis edilecek enerji iletim hattının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan direk yerler mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde