Kamuda çalışan hekime muayenehane yasak

Kamuda çalışan hekime muayenehane yasak

Sağlık Bakanlığı, kamuda çalışan hekimlerin 30 Temmuz 2010 tarihinden itibaren muayenehane açabilmesi veya özel sağlık kuruluşlarında çalışabilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Kamuda çalışan hekime muayenehane yasak
16px
24px
21.07.2010 23:41
ABONE OLgoogle

Bakanlığın internet sitesinden yapılan basın açıklamasında, ilgili kanun hakkında Anayasa Mahkemesince verilen kararın açıklandığı belirtilerek, bu karar ile Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında döner sermaye ek ödemesi ile ilgili maddenin iptal edildiği ifade edildi.

İptal kararının, Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 9 ay sonra yürürlüğe gireceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu süre içerisinde gerekli düzenlemeler yapılarak ek ödeme ile ilgili Sağlık Bakanlığı personelinin herhangi bir mağduriyetine sebebiyet verilmeyecektir. Diğer bir iptal hükmüyle; üniversite öğretim üyelerinin yükseköğretim kurumları dışında çalışma yasağına ilişkin cümle iptal edilmiş ise de Anayasa Mahkemesi tarafından, üniversite personelinin tam gün esasıyla çalışma prensibi kabul edilmiştir. Buna göre, üniversite personeli açısından tam gün çalışma uygulaması 30 Ocak 2011 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Tam gün esasıyla ilgili çalışma şeklinin nasıl olacağına ilişkin uygulama konusunda ise bu konuda farklı görüşler bulunmakla birlikte, Yükseköğretim Kurulu yetkilidir. Kamuda çalışan diğer hekimler bakımından ise, yine tam gün çalışma esası getirilmesine ilişkin uygulama Mahkemece kabul görmüştür.

Bu çerçevede, kamuda çalışan hekimlerimizin, mesai sonrasında serbest çalışmasına izin veren 2368 sayılı Yasa yürürlükten kaldırılmış olduğundan ve 1219 sayı lı Yasanın 12. maddesinin üçüncü fıkrasında da, kamu görevlilerinin aynı zamanda mesleğini serbest olarak icra edemeyeceklerine ilişkin hüküm Anayasa Mahkemesince iptal edilmediğinden, bu hekimlerimizin 30 Temmuz 2010 tarihinden itibaren muayenehane açabilmesi veya özel sağlık kuruluşlarında çalışabilmesi mümkü n bulunmamaktadır. Bu uygulama 30 Temmuz 2010 tarihinde başlayacaktır." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde