Kamu reklamları neden iktidara yakın medyaya akıyor

Kamu reklamları neden iktidara yakın medyaya akıyor

Kamu kurumlarının reklamları İstanbul seçimi öncesi iktidara yakın medyaya aktı. 7

Kamu reklamları neden iktidara yakın medyaya akıyor
16px
24px
16.06.2019 11:50
ABONE OLgoogle

7 Mayıs-14 Haziran arasında Sabah, Akit, Akşam, Güneş, Star, Yenişafak ve Takvim gazetelerine kamu bankaları ve THY her gün ilan verdi. Konu Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay'a soruldu.

CHP Muğla milletvekili Mürsel Alban İstanbul seçiminin iptal edildiği 7 Mayıs 2019’dan 14 Haziran 2019’a kadar yandaş medyaya verilen kamu bankaları ve THY’nin reklamlarını tek tek ortaya çıkardı.

Alban’ın saptamalarına göre 7 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında Sabah, Akit, Akşam, Güneş, Star, Yenişafak ve Takvim gazetelerine her gün olmak üzere Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve THY tarafından ilan verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi de veren Alban, “En çok satış yapan gazeteler yerine, satış rakamları düşük olanlara neden bu kadar fazla reklam verilmektedir? Reklam için karar medya kuruluşunun yayın politikasına göre mi veriliyor” diye sordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde