Kamu rant vergisi alacak

Kamu rant vergisi alacak

Kamu yatırımları sonucu oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak bir mekanizma geliştirilerek, yerel yönetimlerin öz gelirlerinin artırılması sağlanacak.

Kamu rant vergisi alacak
16px
24px
19.12.2014 13:48
ABONE OLgoogle
Kamu Gelirlerinin Kalitesinin Artırılması Programı ile imar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucu oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak bir mekanizma geliştirilerek, yerel yönetimlerin öz gelirlerinin artırılması sağlanacak.

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planının, Kamu Gelirlerinin Kalitesinin Artırılması Programı kapsamında yerel yönetimlerin öz gelirlerinin artırılması amacıyla eylem planları devreye girecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili olduğu ve Maliye Bakanlığı'nın sorumluluğunda olacak eylem planına göre, yerel yönetimlere gayrimenkul değer artışlarından pay alacakları bir sistem geliştirilecek.

Eylem planı, Ocak 2015'te başlayıp yılsonunda sona erecek. Tasarrufların üretken yatırımlara yönlendirilmesi amacıyla imar değişikliği veya kamu yatırımları sonucu oluşan değer artışlarından kamunun pay alması ve gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, yararlanıcıların katkıda bulunmasını sağlayacak bir sistem geliştirilecek.

Programda Maliye Bakanlığı sorumluluğunda yürütülecek eylemlerle yerel yönetimlerin öz gelirlerini artırmaya yönelik mevzuat ve uygulamalar gözden geçirilecek. Bu kapsamda öz gelirlerin etkinliğinin artırılması ve merkezi yönetim gelirleriyle uyumunu artırmaya ilişkin taslak mevzuat çalışmaları tamamlanacak. Özellikle küçük ölçekli belediyelerdeki, tahakkuktaki etkinsizliğin azaltılmasına ve düşük alacak tahsilat oranlarının artırılmasına yönelik rapor hazırlanacak ve bu rapordaki öneriler dikkate alınarak, gerekli düzenlemeler hayata geçirilecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde