Kamu müdahale etmedi, dolar 6 TL'yi geçti

Kamu müdahale etmedi, dolar 6 TL'yi geçti

Dolar uzun bir aradan sonra 6 liranın üzerine çıktı. Haftanın son günü kamu bankalarının müdahalesi olmaması doların yükselmesine neden oldu.

Kamu müdahale etmedi, dolar 6 TL'yi geçti
16px
24px
08.02.2020 11:21
ABONE OLgoogle

Bir süredir kamu bankalarının kontrollü satışı ile 5.982 TL seviyesinde hareket eden dolar bugün tekrar yükseliş eğlimine girdi. Dolar 6 TL'nin üzerine çıktı. 1 dolar 6.02 TL seviyesinden işlem görüyor. Ağustos 2018 sonrası ilk kez 6 seviyesi aşılmış oldu.

Döviz kurları açısından etkili olabilecek haber ABD’den gelmişti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararlarında etkili unsurlardan ABD tarım dışı istihdamı ocak ayında 225 bin ile Reuters anketindeki 165 binlik beklentinin üzerinde yükselmişti.

Doların yükselişinde en büyük etkinin kamu bankalarının satış tarafından görünmemesi oldu. Genelde iç piyasada ve akşam yurtdışı piyasalarda kamu bankalarının kontrollü satışları nedeniyle dolar kontrol altında tutuluyordu.

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 7, 2020

3 MİLYAR DOLAR SATILDI

Ekonomist Uğur Gürses, twitter hesabından ilginç bir iddiada bulundu. Gürses'in iddiasına göre, kamu bankaları son günlerdeyaklaşık 3-4 milyar dolarlık satış yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde