Kamu bankalarından şok faiz indirimi geliyor

Kamu bankalarından şok faiz indirimi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın bankaların kredi faizlerini düşüreceğini açıklamasından hemen sonra , kamu bankalarından şok faiz indirimi ile ilgili çalışma başladı. İlk etapta konut kredisi faizlerinde düşüş bekleniyor İşte mutemel faiz oranları:

Kamu bankalarından şok faiz indirimi geliyor
16px
24px
30.07.2019 16:07
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, faizde indirim sürecine girildiğini belirterek, "Bu haftadan itibaren kamu bankaları basta olmak üzere kredi faizlerinde indirim göreceğiz" dedi.

En kötünün geride kaldığını beilrten Albayrak, enflasyonun yıl sonu hedefin altında kalacağını kaydetti.
Basın bir araya gelen Albayrak "2019 yıl sonu enflasyonu yüzde 15,9 hedefinin altında. Vergi ve prim borcu yapılandırma talepleri geliyor. Farklı dönemlerde farklı ihtiyaçlara uygun adımlar atılabilir." diye konuştu.

KAMULAR HAZIRLANIYOR

Bakanın açıklamasından hemen sonra kamu bankaları faiz indirim çalışmalarına başladı. Bu hafta sonuna kadar kamu bankalarında konut kredilerinin 1.30'un altına indirmesi bekleniyor. Yine ticari kredilerin net indirimi ise haftabaşı belli olacak. Halen 21.5 olan ticari kredi faiz oranlarının 19 seviyesine kadar çekilebileceği öne sürülüyor.

Öte yandan faiz indirimi konusunda Paramedya.com'a bilgi veren bir kamu bankası yetkilisi, konut kredisi ile ilğili özel çalışma yaptıklarını da belirttiler. Bu çalışma neticesinde bayram sonrası konut kredisi faiz oranlarının 1.20'ye kadar öekilebileceğini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde