Kamu bankaları para dağıtacak! Yeni paket geliyor

Kamu bankaları para dağıtacak! Yeni paket geliyor

Yeni kredi paketi, tekstil, ayakkabıcılık, turizm, inşaat basta olmak üzere emek yoğun sektörleri kapsayacak.

Kamu bankaları para dağıtacak! Yeni paket geliyor
16px
24px
21.10.2019 09:52
ABONE OLgoogle

Kamu bankalarının hazırladığı destek paketinde 10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faiz ve vade avantajıyla kredi sağlanacak. Kredi paketi başta tekstil, ayakkabıcılık, turizm ve inşaat sektörlerini kapsayacak.

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Çakar, Ankara Sanayi Odası’nın Antalya’da düzenlenen meslek komiteleri toplantısında kamu bankalarının emek yoğun olan sektörlere yönelik kredi destek paket hazırladığını söyledi.

10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faiz ve vade avantajıyla kredi sağlanacak. Kredi paketi, tekstil, ayakkabıcılık, turizm, inşaat başta olmak üzere emek yoğun sektörleri kapsayacak.

ÖNCELİK İSTİHDAM

İVME kredi paketi, daha çok yatırım ve stratejik öncelik ve yerelleşme amacını öncelemişti. Yeni hazırlanan paketin istihdamı öncelemesi, dolayısıyla ilave istihdam yaratmaya bağlı olarak bir model geliştirilmesi bekleniyor. Kredi paketi 10 ve daha fazla işçi çalıştıran iş yerlerine kullandırılacak.

İnşaat sektöründe ise yarım kalmış ancak küçük bir destekle tamamlanabilecek inşaatlar da odağa alındı.

HANGİ SEKTÖRLERİ KAPSIYOR?

Yeni istihdam sağlanması halinde oluşacak maliyeti azaltacak olan kredi paketi, tekstil, ayakkabıcılık, turizm, inşaat basta olmak üzere emek yoğun sektörleri kapsayacak.

ALBAYRAK AÇIKLAYACAK

Paketin ayrıntılarını önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde