Kamhi son yolculuğuna böyle uğurlandı

Kamhi son yolculuğuna böyle uğurlandı

Çengelköy’deki villasında intihar eden işadamı Hayati Kamhi ailesi ve dostlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kamhi son yolculuğuna böyle uğurlandı
16px
24px
06.06.2012 22:30
ABONE OLgoogle

Galata’daki Neve Şalom Sinagogu ve Ulus Aşkenaz Mezarlığı’nda yapılan törene iş, sanat ve siyaset dünyasından birçok önemli isim katıldı...

Önceki gün Çengelköy’deki villasının banyosunda ruhsatlı tabancasıyla kafasına sıktığı tek kurşunla intihar eden Proteksan Turkuaz A.Ş. ve Çelik Yat’ın kurucusu Hayati Kamhi (62) ailesi ve dostlarının katıldığı törenle uğurlandı. Hayati Kamhi için ilk olarak Galata’daki Neve Şalom Sinagogu’nda tören düzenlendi.

O anda şuurunu kaybetti’

Kamhi için düzenlenen töreni yöneten Türkiye Yahudileri Hahambaşı İshak Haleva intiharla ilgili olarak, “Bir insan şuurunu o anda kaybetti. Allah cennette mekan versin” dedi. Hayati Kamhi’nin cenazesininin Neve Şalom Sinagogu’nda çıkarılışı sırasında aile fertleri birbirlerine sarılarak güçlükle ayakta durdu. Kamhi’nin eşi Camilla Kamhi aile fertlerinin yardımıyla ayakta kaldı. Camilla Kamhi cenaze arabası giderken küçük kızı Belinda Kamhi ve diğer kızı Laetitia Kamhi’ye sarılarak uzun bir süre ağladı.

Cenaze daha sonra Ulus’ta bulunan Musevi Aşkenaz Mezarlığı’na getirildi. Annesi Lea Moskovic Kamhi’nin yanına gömülen Hayati Kamhi’nin cenazesi defnedilirken eşi Camilla Kamhi’nin feryatları sevenlerini gözyaşlarına boğdu. Mezarlıktaki törene Hayati Kamhi’nin şirketlerinde çalışan işçiler de katıldı.

Acının yaktığı an

Hayati Kamhi’nin eşi Camilla Kamhi, tören boyunca aile fertlerinin yardımıyla ayakta kalabildi. Ancak cenaze arabası giderken Bayan Kamhi’nin gözyaşları ve feryadı birbirine karıştı.

Kimler katıldı?

Törende Hayati Kamhi’nin babası Jak Kamhi ve eşi Tüli, ağabeyi Jefi Kamhi ile Fransız eşi Camilla, kızları Belinda, Aurelia, Laetitia ve ilk eşi Sheile hazır bulundu. Hayati Kamhi’yi son yolculuğunda iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri de yalnız bırakmadı. Törene TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski bakan Kürşad Tüzmen, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile eşi Cem Boyner, Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman, Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Eczabaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eski CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Vitali Hakko, Serdar Bilgili, Erol Aksoy, Ömer Koç, Zeynel Abidin Erdem, Serdar Bilgili, Ömer Dinçkök, Sedat Aloğlu, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Hüsnü Özyeğin, Fettah Tamince, Leyla Alaton, Emre Gönensay, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kahraman Sadıkoğlu, Metin ve Zeynep Fadıllıoğlu, Vural Gökçaylı, Emre Ergani gibi ünlü isimler katıldı.

Babaya son veda

Cenazenin defnedilmesinin ardından Hayati Kamhi’nin kızları Aurelia Kamhi ve Laetitia Kamhi Barha yalnız bir şekilde mezarın başında oturarak uzun bir süre ağlayarak babalarıyla vedalaştılar. Mezar başında okunan dualar ile gözyaşlarını tutamayan Jak Kamhi’nin kabul ettiği taziyenin ardından mezar çiçeklerle donatıldı.

Çiller: Memleketini seven bir babanın oğluydu

Sinagogtaki törene siyaset dünyasından önemli isimler de katıldı. Törende konuşan eski başbakanlardan Tansu Çiller, “Hayati Kamhi, memleketini çok seven bir baba olan Jak Kamhi’nin oğluydu. Başbakanlık zamanımda bizzat memleketimiz için çalışmalarına şahit oldum. Hayati, bir aile babası ve iş adamıydı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Şimon Peres çelenk gönderdi

Ulus Aşkenaz Mezarlığı’na Ergenekon Davası’ndan aranan Bedrettin Dalan ve Fransa’da bulunan Cem Uzan’ın çelenk gönderdikleri görüldü. Cenazeye gelen bir diğer ilginç çelenk ise İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres tarafından gönderildi. Peres tarafından gönderilen çelenkte İsrail bayrağının rengi olan mavi-beyaz çiçekler kullanıldı.

Çelik yelekli koruma

Tören öncesi Neve Şalom Sinagogu’nun bulunduğu Büyük Hendek Caddesi polis bariyerleriyle trafiğe kapatıldı. Tören sırasında alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekti. İstanbul Emniyeti’nden görev yapan birçok polisin dışında çelik yelekli kalabalık özel bir koruma ekibi de güvenliği sağladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde