Kamhi'den 'İcralık villa'yla ilgili flaş açıklama

Kamhi'den 'İcralık villa'yla ilgili flaş açıklama

Kamhi, “İhalenin yapılması söz konusu sürecin ilk adımı olup, satış henüz kesinleşmiş değildir” dedi.

Kamhi'den 'İcralık villa'yla ilgili flaş açıklama
16px
24px
10.03.2016 09:01
ABONE OLgoogle
İşadamı Cefi Kamhi, eşi Yasemin Kamhi ile birlikte sahip oldukları İstanbul Yeniköy’deki villanın yüzde 50’sinin Bedirhan Esenlik’e icradan ihaleyle satılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kamhi, “İhalenin yapılması söz konusu sürecin ilk adımı olup, satış henüz kesinleşmiş değildir” dedi. 

Kamhi'ye şok! Villanın yarısı icradan satıldı

İcra takibine ve satışa konu yapılan ‘ipotek’ sebebiyle İstanbul 10. Aile Mahkemesi’nde 2014/805 esas sayılı dosya ile devam eden bir davanın bulunduğunu hatırlatan Kamhi, “Yerel mahkeme tarafından, daha önce söz konusu ipotek iptal edilmişken Yargıtay tarafından yerel mahkeme kararının bozulması üzerine yeniden yapılan davada ipotek iptal talebimiz ret edilmiş ancak karar temyiz edilmiştir” diye konuştu. Dosyanın halen Yargıtay aşamasında bulunduğunu açıklayan Kamhi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Söz konusu ipotek sahibi ve icra takip alacaklısı Bedirhan Esenlik ile ilgili de İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçlarından açılmış dava mevcut olup halen devam etmektedir.”

BEDİRHAN ESENLİK ALMIŞTI

Yasemin-Cefi Kahmi çiftinin sahibi oldukları 20 milyon liralık villanın yarı hissesi Bedirhan Esenlik icradan almıştı.

Kamhi Ailesi ile Esenlik arasında 6 yılı bulan ‘villa krizi’nde sona gelindi. Esenlik, 2009 yılında Cefi Kamhi’ye verdiği 3.5 milyon liraya karşılık villanın yarı hissesine ipotek koydurmuştu. İddiaya göre ödeme yapılmayınca o dönem icra takibi yapılmıştı. Ancak Yasemin Kamhi’nin itirazı sonrası söz konusu hisse satılamamıştı. Esenlik’in yaptığı itiraz sonrası Yargıtay, yüzde 50 hissenin icradan satışının önünü açmıştı.

SATIŞ 10 DAKİKADA YAPILMIŞTI

İhale bu sabah saat 09:30’da İstanbul 10. İcra Müdürlüğü’nde yapıldı. Hazırlanan son bilirkişi raporuna göre Yeniköy'deki villanın değeri 19.5 milyon lira olarak belirlendi. 10 dakika süren ihaleye Esenlik, avukatı ve Cefi Kamhi’nin avukatı dışında kimse katılmadı.

Kamhi'ye şok! Villanın yarısı icradan satıldı
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde