Kameralı iPad ne zaman geliyor?

Kameralı iPad ne zaman geliyor?

WSJ, iPad 2 modelinin ön yüzünde kamera, daha kaliteli ekran, daha hızlı işlemci, güçlü hafıza deposu ile piyasaya çıkacağını yazdı.

Kameralı iPad ne zaman geliyor?
16px
24px
10.02.2011 08:52
ABONE OLgoogle

WSJ, iPad 2 modelinin ön yüzünde kamera, daha kaliteli ekran, daha hızlı işlemci, güçlü hafıza deposu ile piyasaya çıkacağını yazdı. Fiyat ise 500 - 830 dolar aralığında olacak

Apple CEO’su Steve Jobs sağlık sorunları nedeniyle operasyonel görevine bir süreliğine ara verdi. iPad 2’nin çıkışı da bu döneme denk gelecek.

İş dünyasının etkili yayınlarından Wall Street Journal (WSJ) uzun süreden bu yana merakla beklenen Apple’ın yeni tablet bilgisayarı, ‘iPad 2’nin üretim hattına girdiğini, birkaç ay içinde pazara çıkarılacağını yazdı. WSJ’nin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı konuyla ilgili haberinde yeni nesil tablet bilgisayarın ön yüzünde en azından bir kamerasıyla geleceğini bu sayede video konferans imkanının önünün açılacağını bildirdi. Ekran kalitesinin mevcut iPad modeline göre oldukça daha yüksek çözünürlükte olacağı belirtilen haberde daha güçlü grafik çipinin kullanılacağı ve hafıza tarafında daha yüksek kapasitelere çıkalacağı yazıldı. Şu anki iPad modelleri 16, 32 ve 64 GB olmak üzere üç farklı seçenekte piyasada bulunuyor.

‘2011’de 35 milyon satar’

WSJ gazetesinin haberinde fiyat olara yeni nesil iPad’lerin şimdiki modellerle aynı aralıkta olmasının beklendiği ifade ediliyor. iPad modelleri ABD’de 500 dolar ile 830 dolarlık fiyat aralığında satılıyor.
Apple’ın geçen yılın nisan ayında pazara çıkardığı tablet bilgisayar iPad şu ana kadar 14.8 milyon adetlik satış adedini aştı. 2011 yılına ilişkin analist tahminleri ise iPad’in 27 milyonla - 35 milyon adet aralığında satış rakamına ulaşacağı yönünde. iPad 2 modelinin pazara çıkışıyla birlikte Apple’ın tablet satışlarının bir anda ivme kazanacağının altını çizen analistler bu sayede 35 milyonluk üst çıtaya kolaylıkla ulaşabileceğini ifade ediyor.

Rekabet tam gaz sürüyor

Tablet pazarını iPad ile domine eden Apple, yeni seri ile bu pazarda hakimiyetini iyiden iyiye güçlendirecek gibi görünüyor. Buna kırşılık HP, Dell, Blackberry (RIM), Toshiba, Acer, Samsung gibi dev firmalar tablet yarışına katılmak için art arda yeni model tanıtımları yapıyor. Buna karşılık IHS iSuppli firmasının tahminleri 2013’e gelindiğinde iPad’in toplam tablet pazarındaki payının yüzde 50’nin altına düşmeyeceği yönünde.

 Turkcell iPad’den canlı yayında

Cep telefonu operatörü Turkcell, mobil TV hizmetinin iPhone’ların ardından şimdi de iPad’ler üzerinden de seyredilmesini sağlayan uygulamasını devreye aldı. Bu sayede dizi, haber, maç gibi TV içeriğini canlı yayında iPad’den izlemek mümkün olacak. Bunun için iPad kullanıcılarının Turkcell Mobil TV uygulamasını indirmesi gerekiyor.

MobilTV’den aylık, günlük paket ile tekil içerikler alınabiliyor. Bu uygulama ile televizyon izlerken data bağlantısından ücret alınmıyor.

‘Daha Fazla Hayat’ yayılıyor

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, bu uygulamayla iPhone ve iPad’de kullanıcı deneyimini zirveye taşıdıklarını ifade etti. Bayrakdar, “Turkcell olarak ‘Daha Fazla Hayat’ anlayışını mobil iletişiminin her alanına yaymak konusunda kararlıyız. Turkcell MobilTV’nin müşterilerimiz için iPad’in değerini artırdığını söyleyebiliriz” dedi.

Kullanıcılar popüler 25 televizyon kanalının 3G ile izlenebildiği Standart Paket dışında, saat 23:00’ten sonra yayınlanan Digiturk 18+ paketine de aylık ve günlük üye olabiliyorlar.

Standart Paket’e 60 saat kullanım karşılığı 9.90 TL ödeniyor. Bu paketin günlük ücreti 2 TL. Bu paketten ise 8 saat süreyle faydalanmak mümkün. Aylık Digiturk 18+ Paketi 60 saat kullanım limitiyle 12 TL’ye aboneye sunuluyor. Digiturk 18+’e günlük abone olmak isteyen aboneler 8 saat kullanım karşılığında 3.90 TL ödüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde