Kalp krizinde futbolcuya sigortadan ödeme yok

Kalp krizinde futbolcuya sigortadan ödeme yok

Eskişehirlisporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’nun kalp krizi sonucu vefatı sigorta konusunu yeniden gündeme getirdi.

Kalp krizinde futbolcuya sigortadan ödeme yok
16px
24px
01.10.2012 08:57
ABONE OLgoogle

Türkiye Futbol Federasyonu, 14 binin üzerinde futbolcuya Ankara Sigorta’dan ferdi kaza sigortası yaptırdı. Sigorta, futbolcuların sadece kaza sonucu vefatı ve sakat kalması halinde tazminat ödüyor.

TÜRKİYE’de 14 binin üzerinde futbolcu ferdi kaza sigortası ile sigortalandı, sigorta kapsamında 1.7 milyon TL futbolculara tazminat ödendi. Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu’nun antrenman sonrası evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi, futbolcuların sigorta güvencesi konusunu yeniden gündeme getirdi.

Özellikle, Ediz Bahtiyaroğlu’nun sigortadan tazminat alamaması tartışma yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Bakım ve Yardım Sandığı’na ait Ankara Sigorta ile yaptığı anlaşma gereği, sayısı 14 bini aşan tüm amatör ve profesyonel futbolcular için ferdi kaza sigortası yaptırıyor. Bu çerçevede; futbolcuların kaza sonucu vefat etmesi halinde yakınlarına vefat tazminatı, futbolcunun kaza sonucu daimi sakat kalması halinde ise kendisine sakatlık tazminatı ödeniyor ve kaza sonucu tedavi giderleri karşılanıyor.

Hayat sigortası da olmalı

TFF’nin Ankara Sigorta’ya yaptırdığı ferdi kaza sigortası ile futbolcular; kaza sonucu vefat etmeleri halinde 100 bin TL, daimi sakat kalmaları halinde 100 bin TL ve tedavi masrafları için de 10 bin liralık sigorta teminatından yararlanıyorlar. TFF’nin yaptırdığı sigorta kapsamında lisanslı futbolcular, teknik adamlar ve hakemler ile gözlemciler, bir yıl süreyle yurtiçi ve yurtdışında geçerli olmak üzere maçlar, antrenmanlar ve seyahatler sırasında meydana gelebilecek kazalara karşı sigortalanıyor.

Sigortacılar, Ankara Sigorta ile TFF arasında yapılan sigorta anlaşmasının her yıl yenilendiğini belirterek, geçen yıl tedavi teminatından karşılanmak üzere 2 binin üzerinde tazminat dosyası açıldığını ve geçen sene futbolculara bu kapsamda 1.7 milyon TL sigortadan tazminat ödendiğini söylüyorlar. Sigortacılar, futbolculara yönelik yapılan sigortanın; tüm futbolcuların maç, antrenman ve maça gidiş-geliş sırasında meydana gelebilecek kazalar neticesinde sakatlık ve vefat dahil olmak üzere tüm riskleri poliçe limitleri dahilinde güvence altına aldığını vurguluyorlar. Yapılan sigortanın hayat sigortası olmadığını, sadece ferdi kaza sigortası olduğunu da hatırlatan sigortacılar şu değerlendirmeyi yapıyor: “Ediz Bahtiyaroğlu, kaza sonucu değil kalp krizinden dolayı vefat etti. O nedenle de ailesi bu sigortadan herhangi bir tazminat alamıyor.”

Ciddi tazminat ödedik

ANKARA Sigorta Genel Müdürü Niyazi Koçak, Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptıkları sigortanın ferdi kaza poliçesi olduğunu ve sınırlı teminatı içerdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu poliçe birkaç yıldır bizde ve poliçe kapsamında çok ciddi hasarlar ödendi. Şirket olarak bu sigortaya önem veriyoruz. Poliçenin kapsamı tamamen TFF’nin talepleri doğrultusunda belirleniyor.”

Anadolu Hayat Emeklilik 4 milyar TL’yi aştı

ANADOLU Hayat Emeklilik, katılımcı sayısını 600 binin üzerine çıkarırken, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 14 Eylül tarihli verilerine göre fon büyüklüğü 4 milyar TL’yi aşan ilk emeklilik şirketi oldu. Mete Uğurlu, Ekim ayında 9’uncu yılını kutlayacakları bireysel emeklilik sisteminde bugün itibariyle katılımcı sayısının 2.9 milyon, fon büyük-lüğünün ise 18,5 milyar TL’yi aştığını kaydetti.

Uğurlu, bireysel emeklilik sektörünün işleyişi ve gelişimi açısından son derece önem arz eden ve uzun süredir üzerinde çalışılmakta olan yeni yasal düzenlemelerin yürürlüğe girmeye başladığına dikkat çekerek, “Söz konusu mevzuat düzenlemelerinin de katkısı ile sistemdeki gelişme trendinin yılın kalan döneminde de artarak süreceğini öngörüyoruz. 1 Ocak 2013 tarihinde hayata geçecek yeni teşvik modeli ile birlikte, sektörün 2023 yılı için belirlenen 124 milyar TL seviyesindeki fon büyüklüğü hedefini ikiye katlayabileceğini ve 240 milyar TL’yi aşan hacimlere ulaşabileceğini öngörüyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde